Sheikki ja Varjomanni pitivät kiirettä vasta lopussa

27.3.2018 Lietolaisen Matti Lautamäen silmäterä, kahdeksanvuotias ori Sheikki otti vakuuttavan voiton lauantaina Teivossa kylmäveristen Haastaja vastaan Huippudivisioonassa, jossa mentiin tasoitusajona 2.600 metriä.

Arto Hammar ajoi maltillisesti häntäpään joukoissa Sheikillä, joka viimeisellä kierrokselle 400 metriä ennen maalia nousi kärkeen ja ravasi selvään voittoon ajalla 28,6. Toiseksi tuli Hannu Torvisen ajama Riipinen (29,0) ja kolmanneksi Juha-Pekka Ahosen Jyllätys.
Tähtidivisioonan voitti vahtolaisen Bella Varjosen hienoa talvea tekevä Varjomanni. Olli Koivunen pakitti ruunan viimeiseksi, kun olisi muuten alkurevityksessä jäänyt kiertämään kolmatta rataa. Varjomanni oli viimeisellä takasuoralla vielä peränpitäjänä, mutta loppukaarteen se tuli neljättä ja maalisuoran viidettä rataa kuin vahtolainen ohjus ja ehti maaliin voittajana samalla ajalla 28,0a kuin kakkoseksi ravannut Antti Teivaisen Korven Tinnitus.
Teivosta tuliaisena oli voitto myös Olli Koivusen ajamalla ja Harri Koivusen valmentamalla Boadicealla, joka ravasi ennätyksensä 16,3a. Voittovauhti löytyi myös Metsämäessä valmentavan Jyrki Filatoffin Lil Belindalta (16,1a). Sen verran oli Mika Forssin ohjastus aggressiivista, että kuskia muistettiin kahdella 70 euron sakolla. Toinen tuli kielletystä ajotavasta, toinen häiristevästä kaistanvaihdosta loppusuoralla.
Olli Koivunen oli kuskinpukilla hyvässä vauhdissa. Edellä kerrottujen lisäksi tuli kakkostila Shadow Of Brisbanella (15,9) ja kolmonen Teivo Grand Prix -finaalissa Jugadorilla (15,5a). Kumpaakin hevosta valmentaa Harri Koivunen.
Viime keskiviikkona Vermossa Olli Koivunen ajoi voitot Westcoast Hueylla (15,4a) ja Hightower Comerylla (17,2).

Rauli Ala-Karvia