Liedon Parma meni vakuuttavasti välieriin

20.3.2018 Liedon Parman naisten lentopallojoukkue voitti toisen puolivälieräottelun tamperelaista Supi-Volleyta vastaan erin 0—3 (19—25, 10—25, 22—25). Ottelu pelattiin Tampereella lauantaina. Parma oli voittanut ensimmäisen osaottelun erin 3—2 toissa sunnuntaina Kupittaalla.
—Kahdella voitolla jatkoon -sarjassa paineet olivat kotijoukkueella. Parmalaiset sopivatkin, että keskittyvät vain omaan pelaamiseen ja työntekoon oman joukkueen eteen, kertoo Parman valmentaja Mikko Raitis otteluun valmistautumisesta.
—Lentopallo on henkimaailman peliä, sanotaan. Tilanteet voivat vaihdella nopeasti ja voimasuhteet kääntyä päälaelleen. Tällä kertaa huomattavasti nuorempi Parman joukkue oli henkisesti vastustajaa edellä.
Parmalaiset dominoivat peliä ja johtivatkin ottelua koko ajan.
—Suora 0—3 voitto viime vuoden ykkösarjalaisesta ja koko sarjan ennakkosuosikista oli todella kova työnäyttö siitä, miten nuoret pelaajat kehittyvät jatkuvasti kovaa työtä tehdessä.

Parma onnistui jälleen koko joukkueen voimin. Raittiin sisarukset Ilona ja Milja syöttivät molemmat 10 pisteen syöttöputket, jotka lopullisesti katkaisivat tamperelaisten selkärangan. Parman vahvuus oli jälleen todella vahva vastaanotto- ja puolustuspeli, mistä sisarusten lisäksi tässä pelissä olivat vastuussa Anna Syrjälä ja Melina Lindström.
—Tämä mahdollistaa sen, että huippupassarimme Jonna Sirkiä ja Jenni Lampainen pyörittävät Suomen monipuolisinta hyökkäyspeliä.
Joukkueen alkuasetelmat eivät ole ihanteelliset, sillä kolme parmalaista kirjoittaa samaan aikaan ylioppilaskirjoituksia.
—Vastustajat eivät tunnu tätä ymmärtävän, ja ottelusiirrot olevat hankalia. Tytöt ovat onneksi urheilusta saaneet itseluottamusta ja valmiuksia selvitä tiukoissakin tilanteissa. Hyvän harrastuksen kautta saadaan elämänhallintaa.
—Onneksi saimme puolivälieräottelusarjan heti poikki ja saimme sunnuntain huilata ja opiskella rauhassa.
Parma on nyt 2-sarjan neljän parhaan joukossa. Välierissä Parma saa vastaansa Oulun NMKY:n, joka voitti omassa puolivälieräsarjassaan tamperelaisen Kalevan Lentopallon. Välieräpelit alkavat ensi viikonloppuna.