Turun ravikimppa myy mukavasti

Maaria

Rauli Ala-Karvia

Metsämäen raviradan vaikutuspiiriin perustettu kimppa pyrkii saamaan 700 osakasta omistamaan ravihevosta reiluksi kolmeksi vuodeksi. Samalaisia kimppoja on muidenkin raviratojen ympärillä. Raviliigan tarkoituksena on saada ihmiset pienellä panoksella innostumaan hevosenomistajuudesta ja samalla virittä tervettä kilpailua eri kaupunkien kimppojen kesken.

Kussakin kimpassa on 700 osuutta, jotka maksavat satasen kappale. Yksi ostaja voi omistaa enintään 50 osuutta kimpasta.
Osuusmaksulla voi ilman muita kustannuksia nauttia hevosenomistajuudesta vuoden 2016 loppuun saakka.
Metsämäen kimpanvetäjä Hanna Kuivala sanoo Turun kimpan osuuksia myydyn mukavasti, vaikka kampanja sattuikin sikäli harmilliseen aikaan, että Metsämäki on kilpailutauolla.
—Viime perjantain raveissa ja maanantaina avoimien ovien päivänä kauppa kävi hyvin.
Kimppa lahjoitti tangokuningas Kyösti Mäkimattilalle yhden osuuden, ja Hanna Kuivala sanoi monen Kössin fanin hankkineen samalla kertaa osuuden samasta hevosesta.
Kimpan hevosta ei vielä tiedetä. Turun kimpan valmentaja Jyrki Filatoff hankkii muiden kimppojen valmentajien kanssa hevoset 6. syyskuuta Ypäjän varsahuutokaupasta.
Filatoffin tavoitteena on saada huudetuksi hyväsukuinen ja hyväjalkainen varsa, jonka pitää olla luonteeltaan reipas ja yhteistyöhaluinen.
—Pohdin sukuja tarkasti jo etukäteen ja menen ajoissa ennen huutokauppaa katsomaan varsoja, toteaa Metsämäessä ratatallia pyörittävä Filatoff.
Kimppaosuuksien myynti alkaa olla loppusuoralla. Myynti päättyy 26.8. tai kun joukkue on täynnä.
—Vielä on osuuksia jäljellä. Nyt kannattaa kiirehtiä ostamaan joko itselle tai lahjaksi. Aika moni onkin hankkinut osuuksia lahjaksi. ystäville tai lähisukulaisille. Yhdessä on mukava seurata hevosen kehitystä ja valmentautumista kilpailukuntoon, Hanna Kuivala sanoo. Hänellä itsellä on ravitausta omistajana, kimpanvetäjänä ja myös ohjastajana. Saramäessä asuvalla Kuivalalla on edelleen parikymppinen Stormvarning, joka starttasi aikoinaan 47 kertaa ja otti seitsemän voittoa.
Kimppaosuuksia myydään raviratojen toimistoissa ja Raviliigan nettisivujen kautta.