Tappio voi olla myös työvoitto

Kelta-asuinen SBS Liedon D1-joukkue aloitti kotiturnauksensa 12—0 tappiolla TPS Heatin mustapaidoille.

Salibandyseura SBS Lieto järjesti D1-poikien haastajasarjan turnauksen Lietohallissa lauantaina. Kotijoukkue sai heti alussa kylmää kyytiä, kun eliittikarsinnoista pudonnut TPS Heat vei ottelun nimiinsä maalein 12—0.

—He olivat nopeampia ja heillä oli parempi kunto, arvioi lietolaisten kapteeni Emil Österberg ottelua.
Valmentaja Jari Äyhö ei ollut lopputuloksesta yllättänyt. Turkulaisjoukkue toimii aivan eri resursseilla niin budjettinsa kuin harjoitusmääriensäkin puolesta, joten isäntien sinnikästä peliesitystä voi pitää työvoittona. Lietolaisten tavoitteena on se, että mitä tehdäänkin niin se tehdään kunnolla.
—Suhtaudun peliin tosissani ja treenaan myös vapaa-ajalla, kapteeni Österberg kertoo.
Joukkueeseen ei tällä hetkellä mahdu mukaan uusia pelaajia. Nykyisellä miehistöllä käytännössä kaikki pääsevät turnauksissa pelaamaan, mikä valmentaja Äyhön mielestä on kaikille mielekästä.
Valmentaja oma poika Teemu on mukana joukkueessa. Mitä erityispiirteitä se tuo valmennukseen?
—Huomaan heti, jos Teemu ei tee sitä, mitä hän osaa eli jos hän ei pelaa omalla tasollaan. Siinä mielessä valmentaja poika on tarkemmassa seurannassa kuin muut pelaajat, Jari Äyhö kertoo.
Varmaankaan kukaan valmentava vanhempi ei täysin kykene täysin erottamaan vanhemman ja valmentajan rooleja toisistaan.
—Kyllä se niin on, että kun oma poika on kentällä, hänen tekemisiään seuraa koko ajan. Näin varmaan kaikki vanhemmat tekevät.
Lietolaisten turnauksen toinen ottelu oli Maskun ykkösjoukkuetta vastaan. Se päättyi maskulaisten voittoon maalein 1—13. Sekä TPS että Masku olivat eliittikarsinnasta haastajasarjaan pudonneita joukkueita.

Haastesarjan järjestelmä

Alueellinen haastesarja pelataan yhdeksän joukkueen yksinkertaisena sarjana. Toisesta turnauksesta alkaen haastesarjassa ovat mukana eliittikarsintojen sijoille 5 ja 6 sijoittuneet joukkueet.

Haastesarjan sijoille 1—4 sijoittuneet nousevat kilpasarjaan. Sijoille 5—9 alueelliseen haastesarjaan, josta sijoille 1 ja 2 sijoittuneet pääsevät ylialueelliseen alueloppuhuipentumaan. Alueellisen kilpasarjan ensimmäinen pääsee eliittisarjan pudotuspeleihin.
Lietohallin haastajaturnauksessa olivat mukana myös eliittikarsinnan sijoille 5 ja 6 sijoittuneet eli TPS Heat ja Maskun ykkösjoukkue.
Jäljellä on vielä kaksi turnausta.