Mahti päätti yleisurheilun kesäkautensa palkinnoin

Maarian Mahdin yleisurheilukesä sujui mallikkaasti. Santeri Lempiäinen, Keijo Rekola, Joona Forsgren ja Joonas Nurmi Mahdin kannalta hopeisissa 14—15-vuotiaiden SM-kisoissa Orimattilassa.

Maaria Maarian Mahdin yleisurheilujaoston päättynyt kesäkausi sujui hopeisissa merkeissä.

14—15-vuotiaiden SM-kisoissa Orimattilassa Joonas Nurmi, Joona Forsgren ja Santeri Lempiäinen tekivät kaikissa lajeissaan ennätyksensä.
Joona Forsgren voitti hopeaa pituushypyssä ja kolmiloikassa. Joonas Nurmi voitti hopeaa kuulassa ja kiekossa. Lisäksi Joonas ja Santeri Lempiäinen saavuttivat hopean kuulan joukkuekisassa.
Anna Mäkelä oli Lappeenrannassa käydyissä 19-vuotiaiden SM-kisoissa 100 metrin juoksussa välierissä 13:s ja 200 metrin juoksun 14:s ennätysajallaan.
Seura palkitsi menestyneitä urheilijoitaan kesäkauden päättäjäisissä urheilutalolla sunnuntaina.

Menestystä myös pm-kisoissa

Menestystä tuli myös pm-kisoissa. Aikuisten sarjassa Salla Rantanen hyppäsi kolmiloikassa kolmanneksi. Anna Mäkelä oli 200 metrin juoksussa kolmas. Mäkelä kokeili 400 metrin juoksua tullen siinä myös pronssille.

Nuorten sarjoissa kisattiin nyt piirin mestaruuksista vain 17-sarjassa, kun 19-vuotiaat kilpailivat aluemestaruuksista. Aluekisassa mukana ovat Häme, Satakunta ja Varsinais-Suomi. Anna Mäkelä oli mukana aluekisassa. Hän saavutti niissä 100 merin pronssia ja 200 metrillä hän oli viides. Joona Forsgren oli alaikäisenä pituuden kolmas ja kolmiloikan neljäs. Seinäjoella käydyssä 17-vuotiaiden piiriottelussa Joona oli pituudessa toinen.
Sisulisäikäisten huipentumassa Forsgren oli P-15 sarjassa pituushypyn ja kolmiloikan selvästi paras ja 100 metrin juoksussa toinen. Antti Pajuniemi saavutti kiekossa voiton ja kuulassa kakkostilan P-12 sarjassa.
Seuran ennätyksiä paransivat Salla Rantanen naisten kolmiloikassa, Anna Mäkelä N-19-sarjan 100 metrin ja 200 metrin juoksuissa ja Joona Forsgren P-15 kolmiloikassa.
Seuran kiertopalkinnot kaudella 2013:
Salla Rantanen Mahti Malja, Ville Hakala Nuorten Malja, Joona Forsgren Vuoden Sisulisäurheilija, Joona Forsgren Keijon Kannu.

Vapaaehtoisille talkoita tarjolla

Tilaisuuden aluksi yleisurheilujaoston puheenjohtaja Esko Hakala kertoi jaoston taloudellisista näkymistä. Toiminnassa on mukana noin 30 avainhenkilöä, joista puolet on aina mukana ja toinen puolikas tulee pyydettäessä esimerkiksi toimitsijatehtäviin.

Jaoston toiminta vaatii vuodessa noin 20.000 euron talousarvion. Jaostolla ei ole palkattuja työntekijöitä, joten varat kuluvat varsinaiseen toimintaan ja kilpailuihin.
Jaosto saa tuloja järjestämällä kilpailuja. Tuottoja tulee lisäksi esimerkiksi kahvilatoiminnasta sekä Jäkärlän urheilukentän hoidosta, josta kaupunki maksaa palkkion.
Nyt näköpiirissä on kaksi epävarmuustekijää, kun sekä kahviotoiminta että kentän hoitotyö ovat loppumassa. Syynä on se, että talkootyöhön ei löydy tekijöitä. Yhteensä kahvilasta ja kentänhoidosta on tullut noin neljäsosa jaoston tuloista. Esko Hakala toivoikin, että kumpaankin tehtävään löytyisi talkoolaisia. Kentän hoidosta jaosto on maksanut pienen kulukorvauksenkin.