Tienoon kuninkaalliset kohtasivat Metsämäessä

Paattislaisella tangokuninkaalla Kyösti Mäkimattilalla on riittänyt vientiä, kun kuninkuus sinetöitiin heinäkuun puolivälissä.

Maaria

Pekka Remes

—Kuukausi on menty ravia, että heikompaa olisi heikottanut, sanaili Mäkimattila Metsämäen raviradan varikkoalueella, jossa oli avoimet ovet maanantaina. Paikalla olivat myös tuoreet ravikuninkaalliset, vahtolainen ravikuningas Erikasson ja ypäjäläinen ravikuningatar Marimin.
Tangokuninkaan kalenteri näyttääkin täydeltä. Esimerkiksi elokuulle on merkitty vielä seitsemän keikkaa eri puolilla Suomea Turusta Helsinkiin, Kuopiosta Saloon.
—Kuninkuus maistuu hyvältä. Ajaminen yksinään on uusi kokemus, Mäkimattila vertaa kuninkuutta hänen Varjokuva-yhtyeensä keikkailuun. Varjokuva kulkee yhtä matkaa keikkabussilla.
Osa tangokuninkaan työtä on myös monien haastattelujen teko eri medioiden kanssa.
Entäpä vastaanotto keikoilla?
—Tuvat ovat täynnä ja niissä on hyvä meininki.
Mäkimattila esitti Metsämäessä muun muassa italiaksi laulun Chitarra Romana, joka on jostain syystä suomennettu nimellä Romanialainen kitara.
—Sehän on suomeksi Roomalainen kitara, Mäkimattila selvitti yleisölle.
Kuten asiaan kuuluu, tangokuningas julkaisee äänilevyn syksyn aikana. Mutta se ei ole tavallista, että tangokuningas julkaisisi kirjan. Mäkimattilan runokirja julkaistaan myös tämän syksyn aikana.
Tangokuninkaallisia on valittu vuodesta 1985 alkaen. Kruunun on saanut kaikkiaan 28 kuningasta. Moniko on jäänyt mieleen? Ehkäpä tangokuninkaallisten uraa on yritetty rakentaa vuodesta toiseen samalla sabloonalla, joka ei sovi kaikille. Kyösti Mäkimattila aikoo poiketa joukosta. Hän on mies, joka tietää, mitä haluaa.

Kruunupäät samaan kuvaan

Esiintymisensä jälkeen tangokuningas Mäkimattila kävi tervehtimässä ravikuningas Erikassonia ja ravikuningatar Marinimiä. Tapahtuman ennakkotiedoissa mainittiin, että tangokuningas laulaisi ravikuninkaallisille, mutta mitään aarioita pilttuissa ei sentään pidetty. Kuninkaat, Mäkimattila ja Erikasson, asettuivat tottuneesti yhdessä valokuvattavaksi eikä yleisön pyynnöistä huolimatta tangokuninkaan kruunua laitettu Erikassonin päähän. Ei se sinne olisi mahtunutkaan.

Koska tapahtuman ohjelmassa oli yleisön hevosajelua, pääsi Mäkimattilakin kokeilemaan ravikyytiä tandemkärryillä ohjastaja Erkki Jänkälän ja Sundets Zebin kanssa.
Avoimissa ovissa oli tarjolla myös ratsastusta, ponilähtö, montélähtö, näytöksiä sekä keppihevosagilityä. Juontajana oli Sari Tamminen.
Tapahtuman järjestivät Turun Hippos ry, Hevostarvikeliike Varikko, Anivet ja Varjotalli.

n Tienoon alueen kuninkaalliset kohtaavat. Paattislainen tangokuningas Kyösti Mäkimattila ja vahtolainen ravikuningas Erikasson tapasivat Metsämäen raviradan avoimien ovien tapahtumassa maanantaina. Erikassonin valmentaja on Bella Varjonen.

n Metsämäen raviradan avoimien ovien tapahtuma keräsi sekä Erikassonin että Kyösti Mäkimattilan fanit saman pilttuun eteen.

n Kyösti Mäkimattila esiintyi hevoskuljetusauton lavalla. Tilaisuuden juontaja oli Sari Tamminen. Mäkimattilaa säesti harmonikkataiteilija Samuli Jokinen.

n Kyösti Mäkimattila pääsi kokeilemaan ohjastamista tandemkärryillä Erkki Jänkälän ja Sundets Zebin kanssa.