Ensiyrittämällä ravinaisten kakkossija

Maarialainen Sanna Kumanto on rutinoitunut poniraviohjastaja, mutta oikean hevosen ohjaksiin hän tarttui ensimmäisen kerran kilpailumielessä sunnuntaina Turun Ravinaisten mestaruusajossa. Ensiyritys toi toisen sijan Golda Matadorilla (17,0a). Voiton vei huittislainen Tuija Aro<$> Blue Pine Noahilla (17,0a) ja kolmas oli lietolaisen Harri Koivusen tallin apuvalmentaja Terri Lehtonen ruskolaisen Pirjo Salosen Uparty K.A:lla (17,6a).

Kotiradan hevoset olivat kohtuuvedossa sunnuntai-iltana. Harri Koivunen ajoi valmennettavallaan Bakels Birdlandilla uran ensimmäisen kilpailun ja heti voittoon ajalla 18,1. Koivusen talliin tuli toinenkin ykkönen, jonka ajoi Olli Koivunen <$>Exdellilla (16,0a) perässään isä-Harri Lovely Dartilla (16,1a). Molemmille hevosille tuli uusi ennätys. Harri Koivunen ajoi kakkossijan Callela Mayflowerilla (16,2) sekä kolmoset Hard To Heartilla (15,5a) ja Barberalla (15,2a). Olli Koivunen tienasi kolmosrahat Caerbannogin (16,3a) kärryillä.
Meeri ja Seppo Vainion Vina oli tällä kertaa lähtönsä kolmas osaomistaja-valmentajan Mikko Rivinojan ohjastamana.
Olli Koivunen ja maarialainen Timo Keto vierailivat perjantaina Maarianhaminassa. Koivusen tuliaisina oli voitot Callela Mayflowerilla, True Bluella ja King Reinholdilla sekä kolmen viikon ajokielto. Timo Keto päästeli Ahvenanmaalla ykköseksi Cheat Sheetilla ynnä kakkosiksi Duran Lordilla ja Figaro Sundilla.
Porissa perjantaina Pertti Puikkonen ohjasti lietolaisen First Stablen omistaman ja lietolaisen Kenneth Danielsenin valmentaman Vihten ykköseksi. Vuonna 1980 syntynyt norjalainen Danielsen on valmentajana tulokas. Takana on viisi starttia ja nyt yksi voitto.
Jyrki Filatoffin valmentama Callela Topclass voitti Seppo Markkulan ajamana enntyksellään 14,7.
Lietolaisen Pertti Isotalon hevosista ensimmäisen voittonsa nappasi Geena Ale (16,1a) Seppo Markkulan ohjastamana. Samassa lähdössä Isotalon valmentama Ellin Beneluxx (16,1a) oli kolmas.
Rauli Ala-Karvia

.