Hujalantien turvallisuuden parantamista kiirehditään

Kapealla ja mutkaisella Hujalantiellä ei ole väistötilaa kevyelle liikenteelle. Tietä käyttää runsaasti myös raskas liikenne.

6.9.2018 Ruskon kuntaan on lähetetty aloite Hujalantien liikenneturvallisuuden nopeasta parantamisesta.

Merja Aalin alulle panema kuntalaisaloite sai 170 allekirjoittajaa, joista ruskolaisia on 144 ja lopuista suurin osa tien vaikutuspiirissä olevia maskulaisia.
Aloitteessa vaaditaan Hujalantien turvallisuuden parantamista pikaisin toimenpitein.
—Tie on huonokuntoinen, ja raskasta liikennettä on erittäin paljon. Ylinopeudet ovat enemmän sääntö kuin poikkeus, ja erityisesti ylinopeutta ajavat rekat aiheuttavat vaaratilanteita. Hujalantie ei ole turvallinen jalankulkijalle eikä pyöräilijälle, ja ainoa väistämispaikka on syvä oja. Talvella liikkuminen tiellä on vielä huomattavasti vaarallisempaa, selvitetään aloitteessa.
—Tien kunnon parantaminen ei yksinään ole jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden takaamiseksi riittävä toimenpide, koska kuljettajat eivät noudata nopeusrajoituksia. Ylinopeusongelmaan tulee puuttua esimerkiksi kaventamalla tie jostain kohdasta niin, että kuljettajien on pakko alentaa nopeutta.
Tiistaina 10. heinäkuuta rekka oli ajanut ojaan Hujalantiellä, Vahdontien ja Liukolantien välisellä suoralla tieosuudella. Mitään ulkoista syytä tälle ei ollut nähtävissä.
—Oli onnekasta, että tällä kertaa uhreja ei tullut, mutta vaaratilanne paljastaa ongelman vakavuuden, aloitetta perustellaan.
Adressi päättyy toteamukseen, että Ruskon kunta ei voi odottaa, että tilanne muuttuu, kun kuntalaisten henki ja terveys ovat päivittäin vaarassa kyseisellä tieosuudella.
Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä