Hattu-maakari sai uudet, avarat tilat

Lietolaisen Päiväkoti Hattu-maakarin uusissa tiloissa pidettiin avoimet ovat viime torstaina. Keinumassa päiväkotiyrittäjät Henna Kulmala ja Maiju Kuukasjärvi.

4.9.2018 Lietolainen Päiväkoti Hattu-maakari muutti uusiin tiloihin Taatilantielle elokuun alussa. Viime viikon torstaina tiloihin pääsi tutustumaan avointen ovien päivänä.

Hattu-maakarissa vierailikin hoidossa aloittavia lapsia vanhempineen ja isovanhempia sekä naapuripäiväkodin väkeä.
—Nyt ovat ovet auki, mutta muuten ovet ovat aina lukittuina. Lasten vanhemmat pääsevät sisällä käyttämällä ovikoodia, kertovat Hattu-maakarin yrittäjät Maiju Kuukasjärvi ja Henna Kulmala.
Tiloissa toimia aikaisemmin hoivakoti. Tilat on nyt kunnostettu päiväkotikäyttöön. Niinpä lapsille on tarjolla wc-tiloja sekä käsienpesualtaita riittävästi.
Entisissä tiloissaan Hattu-maakari toimi kahdessa kerroksessa. Nyt tilat ovat samassa tasossa. Tämä helpottaa päiväkodin arkea.
Uusissa tiloissa on myös ruokala. Näin leikkejä ei tarvitse lopettaa kesken ruokailun, vaan leikit voidaan jättää odottamaan ryhmien tiloihin. Yhteisessä isossa salissa lapset pääsevät liikkumaan sisätiloissa. Lisäksi päiväkodissa on uuden varhaiskasvatus-suunnitelman mukaisia pienryhmätiloja. Pihalta lapset pääsevät sisään kahden kuraeteisen kautta.
Rakennus on L-kirjaimen muotoinen. Päiväkotirakennus rajoittaa pihaa kahdesta suunnasta.  Aivan pihan aidan takana alkaa pieni metsä, jonne pääsee suoraan pihalta.
Päiväkoti Hattu-maakari on toiminut Liedossa vuodesta 1999, joten sillä on ensi vuonna 20-vuotisjuhlat. Uusissa tiloissa on 88 varhaiskasvatuspaikkaa.

Pekka Remes

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä