Lintukoto tyhjenee marraskuun alussa

Ilmaristen koulun pihapiiriin pystytetään syksyn aikana moduulirakennus, johon siirtyy päiväkoti Lintukodosta kaksi päiväkotiryhmää. Lisääntyvä väkimäärä vaikuttaa myös koulun liikennejärjestelyihin.

30.8.2018 Liedon Ilmarisissa toimiva kunnallinen päiväkoti Lintukoto valmistautuu kattavaan remonttiin. Vielä toistaiseksi päiväkodissa toimii neljä lapsiryhmää.

Viereisellä Ilmaristen koululla on lukuvuoden alusta ollut sijoitettuna kaikki alueen esiopetusikäiset sekä yksi pienennetty ryhmä. Kun Ilmaristen koulun kylkeen rakennettava moduulirakennus valmistuu, siirtyy Lintukodosta kaksi ryhmää sinne ja kaksi Ilmaristen koulun kerhotiloihin.
—Tavallista ahtaampaa toki on, mutta koska tieto tulevasta saatiin ajoissa, olemme pystyneet järjestelemään tilat riittäviksi. Jokaiselle opetusryhmälle löytyi oma luokka, kertoo Ilmaristen yhtenäiskoulun rehtori Pekka Teittinen.
Ilmaristen koulu onkin piakkoin Liedon ainoa koulu, jossa on lapsia yksivuotiaista 16-vuotiaisiin.

Liikennejärjestelyihin erityistä huomiota

Lintukodossa on tavallisesti lapsia noin 90. Kun he ja päiväkodin henkilökunta tulevat pimeässä marraskuussa koulun pihapiiriin, tungosta riittää. Alle kouluikäisistä käytännössä kaikki tuodaan ja haetaan autoilla, joten saattoliikenteen järjestelyihinkin on tehty muutoksia.

—Mielestäni kunnan tekninen toimi on reagoinut asiaan hyvin. Kouluvuoden teemana ja vanhempainiltojen aiheena on turvallinen liikenne, joka poikkeusjärjestelyjen myötä korostuu. Jo tällä viikolla on mopoikäisille pidetty infotilaisuus siitä, kuinka pienten lasten tulo koulupihaan vaatii erityistä tarkkaavaisuutta, Pekka Teittinen toteaa, ja toivoo samalla, että etenkin isompien lasten perheissä vältettäisiin turhaa saattoliikennettä koulun ympäristössä.
Moduulirakennuksen on luvattu valmistuvan marraskuun alkuun mennessä. Lintukodon päiväkotiremontin tarjouskilpailu on käynnissä ja päättyy ensi viikon perjantaina. Kunnan tavoitteena on saada remontti tehtyä ensi syksyyn mennessä, jolloin lukuvuosi 2019—2020 olisi Ilmaristen yhtenäiskoulussa taas normaali.

Matti Lehtonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä