Keskuspuistosta tuli lapsiperheiden keidas

Anastasiia Lantsetova ja Ivan Kosynskyi seurasivat poikansa Avraamin ilonpitoa uutukaisissa leikkivälineissä.

16.8.2018 Liedon kunta tiedotti tiistaina, että kunnantalon takana sijaitsevan Keskuspuiston leikkipaikka on avattu uudistettuna rakennustöiden jälkeen. Elina Jepifantsev lähti saman tien kaksivuotiaan Kimi-poikansa kanssa katsomaan, mitä kivaa puistosta löytyy.

—On tosi viihtyisä ja suojaisa leikkipaikka! Kiva, että on pensaita ja istutuksia myös, kehui äiti.
Esikoinen on nyt kuusivuotias, ja Jepifantsev kertoo käyttäneensä todella tehokkaasti kunnan lapsiperheille suunnattuja palveluita kuten avointa päiväkotia Perhepesää, leikkipuistoja ja pururadan aluetta.
—Olen tyytyväinen, kymppi plus, huikkasi Jepifantsev ja kiirehti Kimin perään toiselle puolelle puistoa.
Ivan Kosynskyi ja Anastasiia Lantsetova seurasivat poikansa Avraamin ilonpitoa uutukaisissa leikkivälineissä.
—Nyt meillä on paljon leikkipaikkoja lähellä kotia. Löytyy myös liikennepuisto, ja köysiratakin kiinnostaisi, mutta se on tosi suosittu ja aina varattu. Käymme tässä ihan joka päivä, kertoi Ivan Kosynskyi.
Perheeseen on syntymässä toinen lapsi, joten leikkipaikoille tulee olemaan yhä enemmän käyttöä.
—Olemme asuneet Liedossa vajaan vuoden, ja sinä aikana on rakennettu vaikka mitä. Olemme tyytyväisiä, mutta olisi tosi hyvä, jos rakennettaisiin uimahalli. Sitten voisin asua täällä koko elämäni, Kosynskyi hymyili.

Pienille ja isoille omat alueensa

Keskuspuiston leikkipaikka on ollut kesän ajan remontissa. Alueella on uusittu leikkivälineitä ja varusteita sekä istutettu kasvillisuutta.

Leikkipaikkaa on kehitetty siten, että pienille ja isommille lapsille löytyy nyt omat alueensa soveltuvin leikkivälinein. Esteettömän leikin mahdollisuutta on lisätty leikkiväline- ja pinnoitevalinnoilla.
Senioriliikuntaradan yhteyteen on rakennettu petankkikenttä ja rinteeseen köysirata. Lisäksi kaikki penkit ja roska-astiat on uusittu.
Puistoon lisätään vielä syksyn aikana sääsuojaksi katoksellinen huvimaja sekä pyöräteline.

Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä