Ruskon kiertoliittymän rakentaminen alkaa ensi kuussa

Vahdontien, Hujalantien ja Kaharintien risteys on varsinkin aamuisin ja iltapäivisin ruuhkainen. Risteys korvataan loppuvuoden aikana kiertoliittymällä.

16.8.2018 Vahdontien sekä Kaharintien ja Hujalantien liittymä muuttuu loppuvuoden aikana kiertoliittymäksi. Liikennevirasto hyväksyi kesäkuussa tiesuunnitelman, ja rakentaminen käynnistyy syyskuun alussa.

Rakennustyöt kunta tekee omana työnään käyttäen paikallisia yrityksiä, joiden kanssa kunnalla on puitesopimus. Kunta hoitaa työnjohdon.
—Pyysimme urakkatarjouksia, mutta niiden hintataso oli sellainen, ettei budjetti siihen yllä. Korkein tarjous oli yli 600.000 euroa, ja halvinkin 320.000 euroa, kertoi tekninen johtaja Mika Heinonen.
Kunnan teettämänä kiertoliittymä päällysteineen ja viimeistelyineen maksaa 250.000—280.000 euroa.
Ruson tämän vuoden budjetissa on varauduttu Hujalan liikenneympyrän rakentamiseen 280.000 euroa. Koska kyse on niin sanotusta MAL-hankkeesta, Ely-keskukselta saadaan rakentamiseen 125.000 euroa.
—Johtokartat ovat olemassa, ja ennen rakennustöiden varsinaista käynnistämistä pitää siirtää pois oma vesijohto. Haltuunottotilaisuus on elokuun lopulla, joten yö voidaan käynnistää heti syyskuussa, Heinonen kertoi.
Hän sanoo, että kiertoliittymä on asfaltointeineen valmis vuoden loppuun mennessä.
—Joitakin viimeistelyjä kuten nurmikoinnit jäänee ensi kevääseen.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä