Mustikkaa löytää metsän siimeksestä

Mustikkaa löytyy vaihtelevasti. Rinnepaikoissa marjat ovat pieniä ja kuivia, mutta varjopaikoista satoa saa. Alvar Suomi, 1, maisteli mustikoita.

Tortinmäki/Tienoo 2.8. —Olen itse löytänyt mustikoita hyvin notkelmapaikoista, rinteissä marjat ovat monesti kuivia ja pieniä. Kannattaa suosia metsän siimestä, vinkkaa Tortinmäen Marttojen puheenjohtaja Mari-Anne Nyman.

Kukkahavaintojen perusteella Luonnonvarakeskuksesta epäiltiin, että mustikkasadosta on tulossa keskinkertainen. Kesän ankara helle on kuitenkin ottanut osansa. Paikoin on todella kuivaa.
—Kannattaa käydä katsomassa ainakin omat vakiopaikat. Kyllä varmasti vähintään piirakkamarjat saa.
Keski- ja Pohjois-Suomessa odotetaan puolukkasadosta korkeintaan keskinkertaista, mutta eteläisessä Suomessa jopa runsasta. Myös Nymanin havaintojen perusteella puolukkahilloa päästään syksyllä purkittamaan.
—Jossain kohdissa puolukka punertaa jo. Vaikkei niitä vielä pitkään aikaan tosin poimimaan pääse. Mutta näyttäisi siltä, että puolukoita on hyvin tulossa.
Luonnonvarakeskuksen mukaan marjakasvien kukinta alkoi tänä vuonna nelisen viikkoa aiemmin kuin vuonna 2016 ja pari viikkoa aiemmin kuin viime vuosina keskimäärin.
Sienet kaipaavat pikimmiten sadetta. Mari-Anne Nyman ei ole nähnyt tänä kesänä metsässä vielä ainuttakaan ruokasientä.
—Viime vuonna tähän aikaan sai jo kanttarelleja. Mutta kyllä sienet äkkiä pompahtavat maasta, kunhan vaan saavat sadetta.
Maria Suomi

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä