Polkuautot päästettiin uuteen liikennepuistoon

Ruskon liikennepuiston puuhanaiset Niina Pekkala (vas.) ja Elina Tyrväinen johtivat polkuautojen letkan Ojannon teollisuusalueelta perille.

Ruskon MLL:n aktiivien vetämä hanke liikennepuiston saamiseksi Ruskolle saatiin lopulta maaliin viime viikolla. Ruskotalon ja urheilukentän väliselle alueelle rakennettu puisto avattiin näyttävästi, ja avajaisiin oli saapunut valtavasti paikallisia lapsiperheitä.

MLL:n projekti alkoi parisen vuotta sitten, kun paikallisen päiväkodin pihalle spraymaalilla improvisoitu liikennepuisto kiinnitti kuljetusyrittäjä Matti Törmäsen huomion.
—Ajattelin, että miksei Ruskolla voisi olla ihan oikeaakin liikennepuistoa. Otin asian puheeksi Niinan (Pekkala) ja Elinan (Tyrväinen) kanssa, ja päätimme aloittaa projektin. Välillä on turnauskestävyyttä koeteltu, mutta nyt puisto saadaan auki. Ja siitä tuli paljon hienompi kuin saatoin koskaan kuvitella, Törmänen kertasi puistoprojektin kulkua.
Liikennepuistoa tuki taloudellisesti parikymmentä yritystä. Ruskon kunta lahjoitti maa-alan ja hoiti maanrakennustyöt, käteistä rahaa ei kunta puistoprojektiin ohjannut.
Liikennepuistossa on 17 isoa ja viisi pienempää polkuautoa, jotka ajettiin paikan päälle Ojannon teollisuusalueelta. Aikuisten toimesta tosin, turvallisuussyistä.

Nimiä puistolle saa ehdottaa

11-vuotias Veeti ja 12-vuotias Ilmari odottelivat kuumeisina puiston nauhan leikkaamista. Pojat ovat käyneet jo etukäteen ajelemassa polkupyörillä puiston baanoja, ja todenneet sen hyväksi.
—Todellakin tulee kovaan käyttöön. Täällä pidetään hauskaa, ja samalla oppii liikennesääntöjäkin, pojat tuumivat.
Puiston epävirallinen ikäraja on 12 vuotta, mutta henkilöllisyystodistuksia ei puistoa hallinnoiva MLL aio kysellä.
—Enemmän on kyse henkisestä iästä. Puisto on kaikille käytössä maksuttomasti, mutta emme me vastusta, jos joku haluaa puistoa rahallisesti tukea. Kehittäminen nimittäin jatkuu, edelleen puistosta puuttuu kivetyksiä ja kalusteita, Elina Tyrväinen sanoi.
Ruskon liikennepuistolta puuttuu myös nimi. MLL ottaa vastaan ehdotuksia paitsi nimen, myös muun kehittämisen suhteen.
—Vaikka puisto on auki, se ei ole valmis.
Ruskon liikennepuisto on auki MLL:n kesätyöntekijöiden ylläpitämänä kesäisin tiistaista perjantaihin välillä 10.30—15.45 ja lauantaisin 10.30—14.45. Tarvittaessa MLL avaa varastokontin ovet myös muulloin, esimerkiksi koulujen käyttöön.

<$>Matti Lehtonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä