Seurakuntakeskus muuttuu työmaaksi

Seurakunnan kiinteistöhommia tekevä Markku Hyssälä purki eilen iltapäivällä purettavan rakennuksen katolta käyttökelpoisia osia talteen. Talouspäällikkö Markku Ilonen edustaa yhtenä seurakuntaa työmaakokouksissa.

19.6.2018 Liedon vanhan seurakuntatalon viimeiset hetket ovat koittaneet. Uuden tieltä purettavaa rakennusta eristetään parhaillaan työmaa-alueeksi.

Katolta puretaan lumiesteitä, räystäskouruja ja tikkaita, jotka otetaan talteen myöhempää käyttöä varten. Sisätiloista on irrotettu vessanpyttyjä, lukkoja ja keittiölaitteita, joita voidaan vielä hyödyntää muissa kohteissa.
—Tällä viikolla allekirjoitetaan urakkasopimus ja työmaa siirtyy pääurakoitsijaksi valitun Pöytyän Rakennus Oy:n hallintaan, kertoo Liedon seurakunnan talouspäällikkö Markku Ilonen.
Ihan ensimmäiseksi tontille on tarpeen rakentaa uusi talousrakennus, johon sijoitetaan seurakunnan toimitilarakennusten talotekniikka, joka sijaitsee tällä hetkellä purettavan rakennuksen kellarissa.
—Purkutyöt käynnistyvät alkusyksystä ja ovat ohi noin kuukaudessa. Sen jälkeen päästään rakentamaan uutta monitoimitaloa, joka valmistuu noin vuoden päästä ja on käytettävissä syksyyn 2019 mennessä.
Paikalle rakennetaan noin 500 neliömetrin yksikerroksinen monitoimitalo, johon tulee kirkkoherranviraston lisäksi työtiloja esimerkiksi papeille, kanttoreille, diakoneille sekä talous- ja kiinteistötoimen henkilöstölle. Suunnitelma sisältää myös tilat keskustan päiväkerholle sekä pienimuotoiseen kokoontumiseen.
—Tarkoitus on päästä pois vuokratiloista, mikäli se on järkevää, sanoo Ilonen.
Koko hankkeen kustannusarvio on 2,8 miljoonaa euroa.
Purku- ja rakennustyöt hoidetaan siten, että samassa pihapiirissä olevat uusi seurakuntatalo ja nuortentalo voivat koko ajan toimia normaalisti. Liikennejärjestelyitä joudutaan muuttamaan jonkin verran.
Toimitalohankkeen rakennusajan valvonnan hoitaa A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy, joka on tehnyt työmaavalvonnasta 58.500 euron tarjouksen. Kirkkoneuvoston päätöksellä Liedon seurakuntaa työmaakokouksissa sekä nopealla aikataululla esille tulevissa työmaa-asioissa edustavat Markku Ilonen sekä luottamushenkilöistä Ilkka Jokioinen ja Pertti Tenhunen.

Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä