Ruskon liikennepuisto loppusuoralla

Ruskon liikennepuiston polkuautot kasattiin talkooporukalla. 2-vuotias Elmo Pekkala pääsi testaamaan tuliterää menopeliä.

12.6.2018 Ahola-Ojannon teollisuusalueella paiskittiin sunnuntaina hommia. Kymmenisen käsiparia oli kokoamassa polkuautoja.

—Meillä on polkuautojen kokoamistalkoot. Kaikki täällä ovat vapaaehtoisia, tarkentaa Ruskon MLL:n puheenjohtaja Niina Pekkala.
Polkuautot on määrä sijoittaa Ruskotalon ja urheilukentän väliin rakentuvaan liikennepuistoon. Lapsille suunnattu puisto alkaa olla viittä vaille valmis.
—Asfaltti saatiin pari viikkoa sitten, maalaukset ovat pian tulossa. Liikennemerkit on jo hankittu.
—Puhutaan enää viikoista, että saadaan puisto avattua. Uskoisin näin, Pekkala lisää.

Polkuautoja kahta kokoa

Talkoolaisten kasattavana oli kaikkiaan 23 polkuautoa. Autoista viisi on pienempää, suuremmat soveltuvat myös aikuisten käyttöön.

Autoja tullaan säilyttämään liikennepuiston reunalla sijaitsevassa kontissa.
Saku Soininen ja Eemeli Pekkala pääsivät testaamaan vanhempiensa kokomia polkuautoja heti tuoreeltaan. Komeasti ne kuulemma kulkevat.
—Näissä on jalkajarrut. Ja käsijarrutkin, pojat esittelevät.
Liikennepuisto tulee ensisijaisesti Ruskon varhaiskasvatuksen käyttöön, mutta se on Niina Pekkalan mukaan tarkoitettu kaikille kuntalaisille.
– Puistoon on palkattu jo ensimmäinen kesätyöntekijä, hän kertoo.

Puiston alue kunnalta

Liikennepuisto on Ruskon MLL:n koordinoima hanke. Se on syntynyt vapaaehtoistyöllä ja sponsorirahalla. Maa-alueen puistolle lahjoitti kunta.

Ajatus Ruskon omasta liikennepuistosta syntyi vajaa pari vuotta sitten.
—Moni on halunnut lähteä rahoittamaan paikallista hanketta — jopa muualtakin kuin Ruskolta. Helsingistä saakka muutama yritys on sponsoroinut, kertoo liikennepuistoidean isä Matti Törmänen.

Maria Suomi

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä