Toimintakeskus muuttaa vuoden päästä

Ojarannan Rakennus Oy:n Antti Rasimus toimii toimintakeskuksen työmaan vastaavana mestarina. Nuolemontien ja Vanhan Tyllintien kulmaan rakentuva toimintakeskus valmistuu ensi keväänä. Samalla bussitehtaan ja toimintakeskuksen väliin tehdään liityntäpysäköintialue.

7.6.2018 Uuden toimintakeskuksen rakennustyöt Nuolemolla etenevät sään suosiessa vauhdilla. Koskelainen Ojarannan Rakennus Oy aloitti työt huhtikuussa, ja valmista pitäisi olla vuoden päästä.

—Aikaa on rakentamiseen varattu mukavasti, ei tarvitse puskea päätä seinään. Säät ovat suosineet rakentamista ja juuri nyt tehdään alapohjan raudoitusta ja liittymäpysäköinnin kaivuutöitä, työmaan vastaava mestari Antti Rasimus kertoo.
Katto on tarkoitus saada päälle jo kesän aikana, kiitos keväällä alkaneiden rakennustöiden.

Kisälli jatkaa entisellään

Toimintakeskukseen Liedon kunta siirtää Nuolemon talon piharakennuksessa nyt majaansa pitävän toimintakeskuksen. Alun perin kunnassa kaavailtiin myös Teollisuuskujalla vuokratiloissa toimivien Kisällikellarin kierrätyskeskuksen ja työllistämispalveluiden siirtämistä samalla tontille. Työllisyyspäällikkö Soile Niemisen mielestä ratkaisu olisi tuonut synergiaetuja.

—Keskustelua rajapinnoista käydään, mutta meidän työntekijöiden mielestä kaikki olisi ollut järjestettävissä. Ihmisten tarpeita oltaisiin arvioitu sekä toimintakeskuksen että meidän väen toimesta. Kovasti olisimme halunneet mukaan mekin, Nieminen harmittelee.
Teknisten toimialajohtaja Ari Blomroos toteaa, että nyt tehty ratkaisu on perusteltu.
—Mitään tulevaa ei rajata pois. Nyt on vain todettu, ettei työllisyyspalveluita siirretä samalla kertaa. Tontilla on kyllä tilaa, jos tulevaisuudessa poliitikot tekevät toisenlaisia päätöksiä. Toimintakeskus on kierrätyskeskusta ja työllisyyspalveluita kipeämmin uusien tilojen tarpeessa, ja kunnan tilainvestointeja on vain pakko rajoittaa.

"Hieno talo tästä tulee"

Ojarannan Rakennus hoitaa kohteessa varsinaisen rakentamisen. Urakan sopimushinta on vajaat 1,9 miljoonaa. Siihen kun lisätään sähkötöiden, putki- ja ilmastointitöiden sekä automaation ja sprinklauksen osaurakat, saadaan toimintakeskuksen kokonaishinnaksi noin 2,5 miljoonaa euroa. Rahoitus hoidetaan Kuntarahoituksen leasing-rahoituksella, ei siis suoraan kunnan kassasta. Kunnalla on mahdollisuus lunastaa tai olla lunastamatta rakennus myöhemmin itselleen.

Toimintakeskuksen on suunnitellut virolainen arkkitehtitoimisto Projekt Kuubis. Saman yhtiön työtä on Taatilan koulu, jota ainakin käyttäjät ovat kiitelleet. Rakentaja ei toimiston suunnitelmia rakennusvaiheessa kiitellyt, mutta toimintakeskuksesta tulee malliltaan perinteisempi.
—Hieno talo tästä tulee! Neliöitä on noin 1.200, kantava teräsrunko, ja pintamateriaaliksi tulee rapattua pintaa ja panelointia. Pihankin osalta piirustukset ovat erittäin perusteelliset, Ojarannan Rakennuksen Antti Rasimus kehuu.
Toimintakeskuksen yhteyteen, linja-autotehtaan puolelle, rakennetaan myös liittymäpysäköntialue. Pihasta tulee läpiajettava, ja yhteydet toimintakeskuksen pihaan Nuolemontieltä ja Vanhalta Tyllintieltä.

Matti Lehtonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä