Tarpeeton tavara kiertää somessa

—Maapallo on niin täynnä turhaa tavaraa, joten miksi hankkisimme aina uutta? Mikä toiselle on romu, on toiselle aarre, sanoo Roskalava LIETO -ryhmän Facebookiin perustanut Ville Virenius. Ruohonleikkuri on lähdössä ja painepesuri tulossa taloon.

5.6.2018 "Lahjoitetaan Partner-ruohonleikkuri. On käynyt pari vuotta sitten, mutta tällä hetkellä käy lähinnä hermoille. On myös itsevetävä, mutta nyt vetää vain herneitä mun nenääni."

"Kaasutin puhdistettava, vaijerit jumissa ym. näplättävää, mutta kyllä siitä vielä leikkurinkin saa tai varaosiksi. Mahdollisimman nopea nouto Ilmarisista."
Tämän ilmoituksen Ville Virenius näpytteli torstaina puoleltapäivin Facebookiin perustamaansa Roskalava LIETO -ryhmään. Vartin päästä ruohonleikkuri oli löytänyt uuden omistajan, joka oli jo matkalla hakemaan sitä.
Kaikista suurista kaupungeista ja monilta pienemmiltäkin paikkakunnilta löytyy Roskalava-ryhmä, joka mahdollistaa tarpeettoman tavaran lahjoittamisen nopeasti ja lähelle. Virenius perusti sellaisen reilu viikko sitten myös Lietoon, ja vuorokaudessa ryhmään liittyi 700 ihmistä. Nyt jäsenmäärä lähentelee jo tuhatta.
—Olen laittanut kiertoon tätä kautta vesikiertoiset patterit, sähkömoottoreita, puusorvin aihion, kalkituskoneen ja 11-metrisen lipputangon, joka lähti suurin kiitoksin tähän ihan lähelle käsin kannettuna. Sain myöhemmin valokuvan lipputangosta pystyssä uusien omistajien pihalla, näyttää Virenius puhelimestaan.
Ville Virenius on tähän mennessä itse saanut ryhmän kautta painepesurin, pari polkupyörää ja klapikoneen. Tavara saattaa olla hiukan rikki ja siksi jäänyt käyttämättömäksi, mutta löytyy ihmisiä, jotka pystyvät sen helposti korjaamaan. Lahjoitettavaa on huonekaluista lastentarvikkeisiin ja harrastusvälineistä kodin tavaraan.
—Ei ole niin pientä eikä isoa tavaraa, ettei sitä voisi laittaa tänne tarjolle. Olen saanut tallia tyhjäksi ja lisäksi mahdottoman hyvän mielen, koska ihmiset ovat olleet niin tyytyväisiä ja kiitollisia, sanoo ryhmän perustaja.
Kierrättäminen on lähellä Ville Vireniuksen sydäntä, mutta Facebookin kirpputoriryhmät monimutkaisine sääntöineen eivät ole häntä varten.
—Harmittaa laatia muutaman euron tavarasta edes myynti-ilmoitusta. Sitten joku varaa sen viikoksi ja ilmoittaa, ettei pääsekään hakemaan.
Roskalava LIETO -ryhmässä säännöt ovat simppelit: tavaran täytyy olla Liedossa, ja se ei saa maksaa mitään. On lahjoittajan asia, kenelle ja miten hän tavaransa antaa.
—Jos viet kaatopaikalle, on aina se viemisen vaiva ja voit joutua maksamaankin. Tämä on helppo tapa saada romua pois nurkista, ja samalla voit tehdä jonkun toisen hyvin onnelliseksi.
Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä