Siivouspäivänä tavara kiertoon

Aava Uusitalo, Amelie Peltola ja Hilja Lähdekorpi olivat myyjinä Rintahaantien Pihakirppiksessä.

Paattinen 29.5. Siivouspäivää vietettiin viime lauantaina eri puolilla Suomea. Siivouspäivänä kaupungit ja kylät muuttuvat kirpputoreiksi.

Paattisillakin oli muutama myyntipiste, joista yksi oli Rintahaantien Pihakirppis.
—Viime vuonna oli enemmän myyjiä. Tänä vuonna Paattisilla oli muita päällekkäisiä tapahtumia, kertoo Catherine Peltola, joka oli myymässä Rintahaantiellä.
Rintahaantien hallissa oli tavaraa kolmelta myyjältä. Oli vaatteita, sisustustavaraa, tauluja, levyjä, vanhoja Aku Ankkoja, leluja, keräilytavaraa ynnä muuta aina pianoon saakka.
—Tykkään järjestää kaikenlaista ja itsekin käyn tapahtumissa. Siivouspäivä on hyvä idea ja se sopii kesään.
Siivouspäivän ajatuksena on laittaa tavaraa kierrätykseen. Mikä on toiselle tarpeeton, voikin toiselle tulla tarpeeseen. Samalla myös suhtautuminen tavaroihin on muuttunut. Enää ei kotiin tarvitse hankkia uutta, kun käyttökelpoista löytää kirpputoreiltakin.
Pop-up-kirpputorien lisäksi hyötyliikuntakin on tulossa muotiin.
—Uusi juttu on myös ploggaaminen. Siinä yhdistetään juoksu ja roskien keruu. Lähdetään lenkille ja poimitaan samalla roskia, Peltola vinkkaa.
Siivouspäivä järjestetään seuraavan kerran loppukesällä.

Siivouspäivä

Siivouspäivän ideana on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa ja shoppailla itselleen päivän parhaat löydöt.
Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen osallistuja on oman myyntitapahtumansa järjestäjä. Jokainen on myös vastuussa omien jälkiensä siivoamisesta.
Yksityishenkilöt voivat käyttää Siivouspäivän nimeä ja logoa vapaasti tapahtuman yhteydessä. Organisaatioille Siivouspäivään osallistuminen vaatii kannatusmaksun maksamista tai yritysyhteistyösopimusta.

Pekka Remes

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä