Digitalisaatio ja robotiikka ovat kiinteistönhoidossa tätä päivää

Arkean palvelujohtaja Sanna Lehtisellä on sylissään palvelurobotti Kea. Palvelujohtaja Sari Silén kannattelee ilmakuvauskopteria. Arkea esitteli kiinteistönhoito- ja siivouspalveluitaan Liedossa viime perjantaina.

Monialayritys Arkea Oy esitteli digitalisaation ja robotiikan mahdollisuuksia siivouksessa ja kiinteistönhoidossa Liedossa viime perjantaina. Rokkiralli -pop up kiertueen muut paikkakunnat olivat Kaarina ja Raisio.

Esillä olivat tavallisten ruohonleikkureiden lisäksi Kea-palvelurobotti, ilmakuvauksiin käytettävä drone eli ilmakuvauskopteri, robottiruohonleikkuri, siivousrobotti, ikkunanpesujärjestelmä sekä muita tekniikkaa hyödyntäviä ratkaisuja.
Arkean palvelujohtajat Sanna Lehtinen ja Sari Silén tähdentävät, että uuden tekniikan hyödyntäminen lisää myös työturvallisuutta. Esimerkiksi dronella pääsee kuvaamaan katolla olevia kohteita, kuten vesikattoja, piippuja ja räystäskouruja. Ikkunanpesujärjestelmällä puolestaan pääsee kolmanteen kerrokseen saakka.
Kauas on siis tultu rätin ja harjan ajoista. Kehitys tarkoittaa myös sitä, että siivous- ja kiinteistönhoitoalan työntekijät alkavat tarvita koodaustaitoja.
Yleisöä kiinnosti palvelurobotti Kea, joka esitteli kiertueen laitteita, kutsui ottamaan makkaraa ja alkoipa esityksensä lopuksi vielä rokkaamaankin.
Arkea Oy tuottaa ruoka-, siivous, toimitila-, kiinteistönhoito- ja kunnossapitopalveluja. Tienoon alueella Arkea tunnetaan muun muassa siitä, että se valmistaa Turun koulujen ja päiväkotien ruoat.
Turun kaupungin 98-prosenttisesti omistamalla Arkealla on noin 1.200 työntekijää.

Pekka Remes

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä