Koululaisten oma frisbeegolfrata virallisesti käyttöön

Valtteri Jokinen puttaa Tarvasjoelle avatulla frisbeegolfradalla. Vesitornin ja liikuntakeskuksen maisemiin tehty rata on käyttäjiensä mukaan leppoisa ja mukavan vaihteleva.

8.5.2018 Itse kun tekee, saa sellaista kuin ansaitsee. Tarvasjoella viime vuoden yhdeksäsluokkalaiset tajusivat tarvitsevansa Tarvasjoelle frisbeegolfradan.

Ysit tekivät yhteiskuntaopin opettajansa Elina Rissasen opastuksella kuntalaisaloitteen radan saamisesta Tarvasjoelle. Pyörät pyörivät ja Tarvashovin ja jäähallin väliin, Tarvasjoen vesitornin maisemiin rakennettu rata vihittiin virallisesti käyttöön viime perjantaina.
Rissasen ohella koulun opettajista radan valmistumiseen on myötävaikuttanut liikunnan ja teknisen työn opettaja Juuso Laaksonen.
<$>—Teknisessä teimme heittoalustat, yksi liikuntatunti käytettiin risujen keräämiseen väylien varrelta. Osallistaminen on osa uutta opetussuunnitelmaa, ja tässä jos missä se toteutuu. Jatkossa rata siirtyy kunnan ylläpidon piiriin, koululle on hankittu iso kasa kiekkoja joita käytetään ainakin liikuntatunneilla, Laaksonen kertoo.
Rata on ollut käytännössä valmis jo marraskuussa. Ykkösradan opastekylttiin on jo ehditty ilmakiväärillä ampua, ja asialla on tuskin ollut kukaan projektin osallisista.
Yhteiskuntaopin opettaja Rissanen painottaa oppilaiden omaa panosta.
—Ensin oppilaat tekivät kuntalaisaloitteen, sen jälkeen heidän tehtävänään oli itse ottaa yhteyttä alueen yrityksiin sponsorirahan toivossa. Heille on ollut hyvin opettavaista seurata projektin etenemistä, Rissanen kiittelee.
Radan sponsorointiin lähtivät mukaan Tarvasjoen Osuuspankki, CC Kirsikkalaakso, Turun Konekeskus, Turun Automaatiokeskus, Tarvasovi, Tarvaspinnoite, Kosken Alumiinivalmiste sekä Liedon kunta. Paikallinen yrittäjä Henrik Rauhala auttoi heittoalustojen asentamisessa.

Rata on helppo ja vaihteleva

Mutta se tärkein: tuliko radasta hyvä? Tarvasjoen radan on suunnitellut rata-ammattilainen Juho Rantalaiho, ja toteutukseen on osallistunut koululaisten lisäksi kunnan puistoporukkaa, joten potentiaalia ainakin on.

Niko Ullakonoja, 15, otti 9-väyläisen radan avajaistilaisuuteen mukaan repullisen omia kiekkoja. Kierrokselle lähti myös kaveri Valtteri Jokinen, jolle kierros Tarvasjoen radalla oli ensimmäinen.
—Rata on aloittelijoille hyvä, ja kokeneemmillekin mukavan vaihteleva. Väylät ovat aika lyhyitä, ja vaikeustaso kohtuullinen. Pisin väylä on muistaakseni 74 metriä, Ullakonoja kuvailee monta kertaa kiertämäänsä rataa, ja Jokinen komppaa.
—Monipuolisuutta löytyy, on korkeuseroja ja tunneliheittoja.
Tarvasjoelta katsottuna lähimmät frisbeegolfradat ovat tähän asti löytyneet Marttilasta ja Liedon keskustasta. Ullakonoja on tahkonnut Marttilan rataa, ja Jokinen kiittelee Lietohallin rataa.
—Se on todella hyvä.
Liedon kuntarajojen sisäpuolella on nyt kaikkiaan neljä frisbeegolfrataa, Lietohallin ja Tarvasjoen lisäksi Ilmarisissa ja Pahkamäessä. Saukonojan vanhan koulun ympäristöstäkin löytyy viisi frisbeegolfkoria.

Matti Lehtonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä