Uutta rautaa Ruskotalolle

Kirjasto- ja vapaa-aikajohtaja Jan-Erik Ylitalo on tyytyväinen Ruskotalon kuntosalin uusiin laitteisiin. Kuntosalille pääsee jatkossa myös viikonloppuisin, vapunaattona salilla oli kuitenkin hiljaista.

3.5.2018 Ruskotalon kuntosalilla haisee maali. Kuntosali on alkuvuoden aikana uudistettu, ja seinien ja lattian maalipinnan lisäksi uutta on: kaikki.

—No tuo seinässä oleva dippiteline vielä vaihdetaan, mutta muuten on kaikki uutta käsipainoja myöten, kirjasto- ja vapaa-aikajohtaja Jan-Erik Ylitalo kertoo.
Kuntosalin edelliset laitteet olivat 1980-luvulta. Uudet laitteet toimitti suomalainen Normann kahdessa erässä, ja kokonaishinta oli noin 40.000 euroa. Ilmeisesti uudistuminen kuitenkin kannatti.
—Aiemmin kävin kuntosalilla joskus ja jouluna, mutta uudistuksen jälkeen olen käynyt kerran viikossa. Laitteet ovat parempia ja tuntuvat turvallisemmilta, ja yleisilmekin paljon vanhaa siistimpi. Minun mielestäni tämä oli kunnalta loistava satsaus, kiittelee vapunaattona itsekseen salilla rehkinyt Sanna Kuusinen.
<$>Vanhoista kuntosalilaitteista kurantit vietiin Laukolan koulun kuntosalille, ja ne vähemmän kurantit pyritään myymään.
—Eiväthän käsipainot miksikään mene, vaikka maali rapiseekin pois. Kyselyitä on jo tullut, Ylitalo toteaa.
Kirkonkylän koulun opettaja Sanna Kuusinen on työkavereidensa kanssa polkaissut käyntiin viiden naisen porukan, joka käy Ruskotalon salilla nykyään säännöllisesti.
—Tiedän jo nyt, että käyttäjien määrä on lisääntynyt, Kuusinen toteaa.
Muutenkin kävijämäärien odotetaan uudistuksen jälkeen kasvavan. Viime vuonna kuntosalikortteja myytiin reilut 120.
—Kyselyitä viikonloppuaukioloista on tullut paljon, ja jatkossa Ruskotalon kuntosali on auki myös viikonloppuisin välillä 9—15. Arkena sali on auki 14.45—21, Ylitalo listaa.
Kuntosalikortteja myydään Ruskon pääkirjastosta.

Matti Lehtonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä