Kunta haluaa Saukonojan koulusta myymällä eroon

Saukonojan koulukiinteistön vanhin osa on rakennettu vuonna 1927. Vuonna 1956 kouluun rakennettiin laajennusosa.

19.4.2018 Liedon kunnanhallitus pitää ensisijaisena vaihtoehtona Saukonojan koulun myymistä. Huonompana vaihtoehtona kunnanhallituksen enemmistö näki koulun vuokraamisen. Se kuitenkin on edelleen mahdollista, jos ostajaa ei löydy.

Vain vuokraamista esitti Juhani Pilpola (ps.) Tomi Pohjankukan (kesk.) kannattamana, mutta esitys kaatui äänin 8—3.
Sitävastoin Pilpolan esitykset kuntalaisten muutamista käyttömahdollisuuksien turvaamisesta hyväksyttiin yksimielisesti. Tämä päätös tarkoittaa, että Saukonojan lähiliikuntapaikkaa kehitetään siirtämällä leikkialue kentän välittömään läheisyyteen, ja kaupan toteutuessa osa kauppahinnasta käytetään uuden pienen huoltorakennuksen toteuttamiseen kentän yhteyteen Lisäksi pururata rajataan ulos myytävästä tontista.
Mikäli kiinteistö vuokrataan, tulee vuokran kattaa kaikki kiinteistöstä ja sen ylläpidosta eli muun muassa sähköstä, lämmityksestä ja korjauksista kunnalle aiheutuvat kustannukset sekä kiinteistön pääomakustannukset.
Saukonojan koulukiinteistön vanhin osa on rakennettu vuonna 1927. Vuonna 1956 kouluun rakennettiin laajennusosa. Vanha osa on mansardikattoinen kaksikerroksinen hirsirakennus ja laajennusosa yksikerroksinen ja puurakenteinen.
Kiinteistöön kuuluu sauna- ja varastorakennus, jossa on talkootyöllä kunnostettu ”Saukon maja”, joka on kylän yhdistysten ja muiden toimijoiden käytössä. Koulun ja iltapäiväkerhon toiminta koulussa päättyi viime syksynä.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä