Presidentti Peltola aikoo laittaa Rotaryt liikkeelle

Liisa Peltolalle presidentin käädyt luovutti edellisen kauden presidentti Esko Laine Liedon Rotaryklubin kokoontumisessa.

15.6.2017 Entinen huippusuunnistaja Liisa Peltola otti hoitaakseen Liedon Rotaryklubin presidentin tehtävät alkavalla kaudella.

Hänen kaulaansa pujotettuihin presidentin käätyihin on kaiverrettu entisten presidenttien nimet: pitkä liuta miehiä ja yksi nainen.
—Monessa asiassa olen ollut ensimmäinen nainen, mutta en ollut tässä. Tarja Ketola ehti ennen minua, nauraa Peltola.
Itse asiassa Peltola ja Ketola ovat 23-jäsenisen Liedon Rotaryklubin ainoat naisjäsenet. Liisa Peltolan yhtenä tavoitteena on hankkia lisää jäseniä — myös naisia. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä ja mennä tutustumaan toimintaan ja ihmisiin.
—Ei varmaan ole vaikea arvata, että liikunnallisuus on tässä Rotary-vuodessa vahvasti esillä. Jäsenistölle on tarjolla tietoa muun muassa parisuhteen sekä oman kehon hoidosta, kertoo Peltola suunnittelemistaan painotuksista.
Toiminnassa huomioidaan jäsenistön lisäksi lähialueen ihmiset, jotka tarvitsevat tukea ja apua. Peltola haluaa levittää tietoa Rotary-toiminnasta ja tehdä enenevässä määrin yhteistyötä muiden klubien kanssa.
—Ihmisiin suuntautuvaa toimintaa, summaa presidentti.

"Ettei enää huonommaksi menisi"

Liisa Peltola on ollut kahdeksan vuotta mukana Liedon Rotaryklubin toiminnassa. Hän on toiminut klubissa nuorisovaihtoasiamiehenä ja vaihto-oppilaiden tukihenkilönä.

—Toiminnan kautta on mahdollisuus tehdä hyvää, oppia uusia asioita, tutustua ihmisiin ja laajentaa omaa maailmankuvaansa. Olen aika sosiaalinen luonteeltani ja tykkään käydä myös piirin sekä valtakunnallisissakin kokouksissa. Nuorisovaihto on erityisesti lähellä sydäntäni.
Pedanttisuuteen taipuvainen Liisa Peltola aikoo ihan tietoisesti vetää presidenttikautensa rennosti.
—Tämä on pohjimmiltaan sosiaalista ja mukavaa yhdessäoloa, jonka tavoitteena on, että jotakin parempaa mietitään ja toteutetaan, linjaa oppilaanohjaajan ammatista vuoden verran eläkkeellä ollut Peltola.
Käädyt ja tehtävän Peltolalle luovutti edellisen kauden presidentti Esko Laine, joka toimi eläköitymiseensä saakka Liedon kirkkoherrana.
—"Aika hoitaa", sanotaan. Mutta aika voi hoitaa asiat huonompaankin suuntaan. Tästä syystä tarvitaan kaikkia voimia, jotka ovat valmiita tarttumaan kaksin käsin asioiden hoitamiseen niin, ettei enää huonommaksi menisi. Rotaryt ovat tässä omaa sarkaansa kyntämässä, tuumasi väistyvä presidentti.

Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä