Vahdon Tuisku juhli sataa


Vahdon Tuiskun satavuotinen polku on kävelty loppuun, ja pikkuhiljaa sunnuntaina vietetyn juhlan jälkeen avataan toinen täyden toiminnan vuosisata. Seura on ja pysyy — vain tulosten tekijät vaihtuvat.

—Tuiskulaisina saamme olla ylpeitä. Sata vuotta on pienelle seuralle pitkä aika liikkua tehokkaasti. Meidän on syytä olla ylpeitä siitä, että meillä on tänä päivänä ohjaajia ja valmentajia, jotka vievät nuorten liikuntaa eteenpäin. Näin voimme kasvattaa liikunnallisia ihmisiä, kiteytti Tuiskun puheenjohtaja Raimo Mäkinen seuran perustehtävän vuonna 2013.
Suomen Urheiluliiton kunniapuheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva muisteli juhlapuheessaan, kuinka Vahdon Tuisku hoiti 50—60-luvun taitteessa piirikunnallisten hiihtokilpailujen isännyyttä. Siellä oli hiihtämässä myös eräs pikku-Ike Lokalahdelta.
—Se oli kova juttu, kun pääsi edustamaan omaa urheiluseuraa Vahdolle, muisteli Kanerva.
Puheessaan hän jakoi säästelemättä tunnustusta suomalaiselle seurakentälle, joka antaa lahjakkaille nuorille mahdollisuuden kehittyä, menestyä ja nousta vaikka maailman huipulle.
—Seurat antavat perheille mahdollisuuden harrastaa yhdessä ja tarjoavat nuorille tilaisuuden henkiseen ja sosiaaliseen kasvuun. Urheiluseura on varmasti paras vastamyrkky syrjäytymiselle.
Kanerva muistutti, että myös huippu-urheilua tarvitaan. Terveessä kilpailussa ei ole mitään pahaa.
Turkka Myllykylä on kirjoittanut Vahdon Tuiskun satavuotishistoriikin, joka julkaistiin ja kävi hyvin kaupaksi seuran satavuotisjuhlassa.

Huomionosoituksia juhlapäivänä

Suomen Urheiluliiton kultainen ansiomerkki ruusukkein: Raimo Mäkinen. Hopeinen ansiomerkki: Heikki Huhtala, Matti Nurmiranta, Esa Salonen ja Pekka Varjonen. Kultainen ansiolevyke: Kalevi Viinamäki.
Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n kultainen ansiomerkki: Risto Ahtinen, Seppo Hannula ja Taina Kannus. Hopeinen ansiomerkki: Tiina Marttila, Sami Salonen, Kirsi Sorjasaari ja Marika Suovanen.
Entisille puheenjohtajille huomionosoituksena seuran historiikki ja ruusu: Pentti Hannula puheenjohtajana vuosina 1967—76, Antti Pihlava 1977—1979, Jaakko Reunanen 1980—89, Mikko Malmi 1990—92, Hannu Vehanen 1993—2005, Kirsi Sorjasaari 2006—08, Esa Salonen 2009—11.
Yhteistyökumppaneille huomionosoituksena taulut: VAK Oy, Lassi Virtanen. Soraliike Suovanen, Matti Suovanen.
Kansainvälisen tason huippu-urheilijalle huomionosoituksena kukkakimppu: Satu Salonen.


Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä