Vanhemmat vaativat väistötilaa heti


Toista sataa Littoisten koulun oppilaiden vanhempaa sekä koululaisia marssi tiistaina kunnantalolle vaatimaan koulun pikaista kunnostamista. Ennen kaikkia he vaativat koululaisille väliaikaista väistötilaa korjausten ajaksi heti.

Kunnanjohtaja Terhi Isotalo, varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnan puheenjohtaja Arja Niemelä (kesk.) ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja Jari Sairanen (kok.) olivat vastaanottamassa littoislaisia.
Vanhempien puolesta puhuivat Stina Lindroos ja Tapio Järvenpää. He jättivät kuntalaisaloitteen, jossa vaaditaan Littoisten koulun sulkemista korjausten ajaksi. Aloitteessa vaaditaan koulun pihalle parakkeja väistötiloiksi mahdollisimman nopeasti.
Perusteluna on se, että lapset ja koulun henkilökunta ovat jälleen alkaneet oireilla kesäloman jälkeen.
Koulun tiloista on suljettuna kolme luokkaa, opettajien sosiaalitilat, alakerran saunatilat sekä kirjastoluokka.

Kunnanhallitus nimitti projektipäällikön

Kunnanhallitus käsitteli Littoisten koulun ongelmia maanantain kokouksessaan. Kunnanhallitus nimesi Pekka Väisäsen kokonaisuudesta vastaavaksi projektipäälliköksi, joka raportoi suoraan kunnanhallitukselle korjausten etenemisestä. Projektipäällikkö laatii myös suunnitelman väistötiloiksi. Projektiryhmään lisätään sivistysjohtaja.

Kunnanhallitus päätti, että sivistyspalvelut valmistelee suunnitelman siltä varalta, että päätetyt toimenpiteet eivät ole riittäviä. Yksi vaihtoehto on vuorokoulu.
Kunnanhallituksen päätöksen mukaan tiedotusta hoitaa sosiaali- ja terveyspalveluiden talous- ja hallintopäällikkö Marja-Leena Brander.
Tapio Järvenpäälle heräsi kunnanhallituksen päätöksestä useita kysymyksiä: Miten vanhempainyhdistystä informoidaan ja onko vanhemmilla edustus projektiryhmässä?
—Kunnanhallituksen päätöksessä ei kerrota väistötilasuunnitelman laajuudesta, ei kerrota, koska suunnitelma on valmis eikä sitä, missä suunnitelma hyväksytään.
—Mitä tarkoittaa vuorokoulusuunnitelma? Mitä se vaatii käytännössä henkilökunnalta? Mikä on lasten vireystila, jos koulu alkaa kello 15? Miten vuorokoulu sotkee harrastuksia? Miksi ei tehdä parakkikoulua kentälle?
Järvenpää peräsi myös parempaa tiedottamista. Koulua koskevat suunnitelmat toimitetaan tiedoksi valtuutetuille.
—Oletetaanko, että valtuutetut jakavat ne kuntalaisille? Miksi ei suoraa julkistusta?

Vanhempien viestit saivat liikkeelle

Littoisten koulun vanhempainyhdistys piti kokouksen 13. syyskuuta. Syynä olivat oireet, joita lapset olivat saaneet koulun taas alkaessa. Vanhemmat olivat luulleet, että koulun kunnostus olisi saatu valmiiksi kesän aikana. Vanhempainyhdistys päätti toimia.

Kunnantalon mielenosoitus ei jää ainoaksi tapahtumaksi. Huomenna perjantaina tämänhetkisen tiedon mukaan yli puolet koululaisista jää kotiin. Suomessa vietetään tuolloin kodin ja koulun päivää. Littoisten koulun pulpeteissa lapsia sijaistavat tuona päivänä piirrokset.
Kunta järjestää sisäilmatilaisuuden 1. lokakuuta kunnantalolla. Tilaisuudessa käsitellään muun muassa Littoisten koulun sisäilma-asiaa ja korjauksia. Tilaisuus on avoin kaikille.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä