Tienoo sarjassaan Suomen kolmonen

Turun Tienoo tähyää yhä korkeammalle. Edessä päätoimittaja Rauli Ala-Karvia, taustalla puolikaaressa toimittajat Elina Lavonen ja Matti Lehtonen, markkinointipäällikkö Jarmo Helttula, toimittaja Pekka Remes ja ilmoituskonsultti Eija Lepistö. Kuvasta puuttuu toimittaja Mari Kokkonen.

Muutaman vuoden tauon jälkeen Turun Tienoo arvioitiin taas kahdesti viikossa ilmestyvien paikallislehtien kärkikolmikkoon.
Vuoden 2009 voiton seuraksi tuli nyt kolmas sija. 2000-luvulla Tienoo on lisäksi ollut kerran toinen ja kerran kolmas.
Kaksi kertaa viikossa ilmestyvistä paikallislehdistä parhaana palkittiin Loviisan Sanomat. Toiseksi sijoittui Tyrvään Sanomat.
Varsinaissuomalaisista lehdistä pärjäsi Turun Tienoon ohella Uudenkaupungin Sanomat, joka oli kolmasti viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa toinen. Voiton tuossa sarjassa vei Nokian Uutiset, ja kolmas oli Valkeakosken Sanomat.
Toimittajamääriltään suurimpien paikallislehtien sarjan ykköseksi arvioitiin Västra Nyland ennen Itä-Hämettä ja Nya Ålandia.
Kerran viikossa ilmestyvien lehtien kolme kärjessä olivat Kalajokiseutu, Laukaa-Konnevesi ja Sydän-Hämeen Lehti.
Kilpailu toteutetaan siten, että kukin lehti lähettää jälkikäteen arvotun numeron tuomariston arvioitavaksi. Tällä kertaa arvottu ajankohta oli huhtikuussa viikko 15. Kilpailunumerosta ruoditaan paikallisten uutisten määrä ja laatu, ulkoasu, valokuvien taso ja käyttö sekä lehden oma kommentointi ja yleisönosaston vilkkaus.
Vuoden 2013 parhaat paikallislehdet valitsi tänä vuonna journalistiikan ja visuaalisen journalismin opiskelijoista koostuva opiskelijaryhmä Tampereen yliopiston Median, viestinnän ja teatterin yksikössä. Arvioinnissa käytettiin paikallislehtiä varten laadittua arviointikriteeristöä, jonka tekemisestä vastasivat yliopistotutkija, YTT Heikki Heikkilä ja koulutussuunnittelija Pia Sivunen.

Nettiuudistus tuli valmiiksi

Samalla viikolla, kun paikallislehtikilpailun tulokset julkistettiin, valmistui myös Tienoon nettiuudistus. Lehden verkkosivut (www.turuntienoo.fi) uudistettiin perusteellisesti, ja nyt Tienoon voi saada myös sähköisenä näköislehtenä. Näköislehti on vapaasti ja maksutta tutustuttavissa parin viikon ajan.
Tienoon Facebook (facebook.com/turuntienoo) on myös aktiivisessa käytössä. Tykkääjien määrä kasvaa koko ajan, ja ajoittain keskustelu on vilkasta.
—Teemme jatkossakin töitä ensisijaisesti paperisen lehden eteen, mutta sähköiset välineet ovat luonteva osa paikallista mediaa. Uskon, että lähitulevaisuudessa varsinkin etätilaajat saattavat vaihtaa tilauksensa näköislehden tilaukseen, koska sen saa jo ilmestymispäivän aamuyöllä, kun taas vaikkapa Helsingin seudulla paperista lehteä voi joutua odottamaan ilmestymistä seuraavaan päivään, sanoo Tienoon päätoimittaja Rauli Ala-Karvia.
—Lukijoiden palaute niin lehdestä, uusista nettisivuista kuin Facebookista on ollut palkitsevaa. Meillä on kiinteä lukijasuhde, jota pyrimme vahvistamaan kaikilla rintamilla, päätoimittaja sanoo.
Hän muistuttaa, ettei menestyminen kiristyneillä markkinoilla tai kilpailuissa ole sattumaa, vaan se on edellyttänyt niin markkinoinnilta kuin toimitukselta määrätietoista työtä.
—Tämä on joukkuelaji, jossa menestyminen on kahdesti viikossa kaikkien arvioitavissa, Ala-Karvia sanoo.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä