Paattisten koululla on tarjolla ruokaa ikäihmisille<br/><br/>

Seppo ja Eila Simanainen käyvät Paattisten koululla syömässä pari kertaa viikossa. Helga Mäki tulee erityisesti silloin, kun tarjolla on kalaa tai kanaa.

Paattinen Mari Kokkonen Ikäihmisille tarkoitetut ruokailut jatkuvat Paattisten koululla. Eläkeikäisille on tarjolla kouluruoka annos huokeaan 4,5 euron hintaan arkisin kello 12.15—13.

Vuosi sitten joulukuussa aloitettu käytäntö houkutteli aluksi, mutta kevään mittaan ruokailijoita näkyi paikalla yhä harvemmin.
—Palautetta tuli siitä, että ruokalippuja täytyi ostaa niin iso määrä kerrallaan. Tästä syystä olemme ottaneet käyttöön nyt myös viiden lipun sarjan, kertoo Paattisten alueen palveluesimies Pauliina Nyholm Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy:n Arkeasta.
Koulunjohtaja Ari Rusi kehittäisi ruokalipun myyntiä vielä sen verran, että toisi yksittäisliput myytäviksi koulun yhteydessä olevaan kirjastoon.
—En tiedä, mitä Arkea tästä sanoo. Kirjastossa on kuitenkin kassakone olemassa sakkomaksujen perimistä varten, Rusi pohtii.

Sosiaalinen hetki

Ikäihmisille ruoka maistuu. Tiistaina paikalla on yhteensä viisi ruokailijaa. Simanaisen pariskunta Eila ja Seppo käyvät koululla syömässä pari kertaa viikossa. Helga Mäen syksyllä ostetusta lippuvihosta on vielä kolme jäljellä.

—Tänään olin Aluetalolla ensin tuolijumpassa ja bocciassa, ja kahdelta alkaa vielä tuolijooga. Tässä välissä ehtii hyvin käydä syömässä täällä, kiireinen eläkeläinen kertoo.
Ruokahetki on tärkeä sosiaalinen tapahtuma paitsi ikäihmisille itselleen, myös koululaisille.
—Aika monet lapsista ja nuorista eivät arjessaan tapaa ikäihmisiä. Tässä on heille luonteva tapa tavata vanhempia ja opetella samalla käytöstapoja ja tervehtimistä, Rusi kertoo.
Simanaisen pariskunta vahvistaa asian.
—Meidän naapurin tyttö käy aina tervehtimässä meitä. Tänäänkin puhuttiin ponin voinnista.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä