Esko Poikelalla yksimielinen kannatus kunnanjohtajaksi


Liedon kunnanhallitus esittää yksimielisesti, että uudeksi kunnanjohtajaksi valitaan Esko Poikela. Kunnanjohtajan valitsee kunnanvaltuusto ensi maanantain kokouksessaan.

Kunnanhallitus perustaa esityksensä kokonaisarviointiin.
Kunnanjohtajan virka täytetään toistaiseksi eli kansankielellä kyseessä on vakituinen virka.
Viran kelpoisuusehdoksi määriteltiin soveltuva korkeakoulututkinto ja hyvä perehtyneisyys kunnallishallintoon ja taloudenhoitoon.
Muita toivottavia ominaisuuksia olivat elinkeinoelämän tuntemus, hyvät vuorovaikutustaidot, kehittävä, ratkaisukeskeinen työote ja johdonmukainen johtamistapa.

Lieto on tuttu paikka

Turkulainen Esko Poikela, 52, on Rovaniemellä syntynyt kasvatustieteen maisteri. Hän on tällä hetkellä Kaarinan sivistysjohtaja. Sitä ennen hän oli rehtorina Kotimäen koulussa Kaarinassa vuosina 2002—2010.

Poikela työskenteli pitkään Liedossa. Hän oli Liedon sivistystoimenjohtajana vuosina 1998—2002. Ilmaristen koulun rehtorina Poikela toimi vuosina 1995—1998. Sitä ennen hän toimi opettajana. Liedon kunnan palvelukseen Poikela tuli vuonna 1986.
Puoluekannaltaan hän on sitoutumaton, joskin hänellä on kokoomustausta.
Tienoon haastattelussa (10.10.) Poikela uskoi, että hänellä on sellaista kokemusta ja näkemystä, jota tämän päivän kuntajohtamiseen tarvitaan.
—Olen erittäin yhteistyökykyinen ja neuvottelutaitoinen. Minulla on kuntakentän vahva tuntemus ja toimivat verkostot.
Kun Poikela siirtyi Liedon sivistystoimenjohtajan virasta rehtoriksi Kaarinaan, hän perusteli työpaikan vaihtoa Turun Tienoon haastattelussa (3.9.2002) muun muassa sillä, että kyseessä oli uusi koulu, jonka suunnittelussa ja toteutuksessa hän sai olla mukana. Työpaikan vaihdossa oli kuitenkin plussia ja miinuksia.
—Olen viihtynyt erittäin hyvin Liedossa.
—Isona miinuksena on sivistystoimenjohtajan työaika. Iltaharrastuksille tai oman itsensä kehittämiselle jää vähän aikaa. Uusi työpaikka on elämänlaadullinen valinta. Aikaa jää toivottavasti perheelle ja harrastuksille.
Vuonna 2002 suunnitelmissa oli osallistuminen saaristolaivurikurssille. Nyt Poikela ilmoittaa harrastuksikseen purjehduksen ja veneenrakennuksen, liikunnan ja lukemisen.
Poikela on naimisissa. Hänellä on kaksi aikuista lasta.

Pekka Remes

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä