Vuoden maisemakuva otettiin Liedossa

Markku Immosen kuva Linnavuorelta palkittiin parhaana Vuoden Luontokuva 2013 -kilpailun maisemat-sarjassa, johon osallistui kaikkiaan 2.060 kuvaa.

Vuoden Luontokuva 2013 -kilpailun maisemat-sarjan voittajakuva on otettu Liedon Linnavuorelta elokuun loppupuolella.

—Linnavuori on kaunis ja hyvä paikka. Sanotaan, ettei sieltä saa enää otettua hyvää kuvaa, kun paikka on niin kulunut. Vuodet ja vuodenajat kuitenkin vaihtuvat, hetki vaihtuu, samoin tilanne ja kasvit, toteaa kuvan ottanut naantalilainen Markku Immonen, 61.
Hän kuvasi kulttuurimaiseman auringonlaskun aikaan. Viimeiset säteet osuivat kuvan etualalla oleviin heiniin, joita tuuli leyhytteli kevyesti. Alhaalla laaksossa mutkitteleva joki tuo dynamiikan kuvaan.
—Tunnelma on tärkeä, mutta se ei yksistään riitä. Onnistuneessa kuvassa pitää olla valo ja sommitelma kohdallaan. Halusin rajata tästä kuvasta taivaan pois, jotta siitä tulisi vähän erityyppinen kuin maisemakuvat yleensä.
Markku Immonen on kerran ennenkin niittänyt mainetta Linnavuorelta ottamallaan kuvalla. Kamera-lehden Vuoden matkakuva 2011 -kilpailussa tuli erikoispalkinto valokuvalla, joka rakentuu keto-orvokkien ja varjoliitäjän varaan.
Immonen aloitti valokuvausharrastuksen vuonna 1996 menemällä kansalaisopiston kurssille. Nykyään eläkkeellä oleva erityisluokanopettaja ottaa valokuvia lähes päivittäin. Kamera on aina mukana.

Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä