Kesäteatteri on vuoden ruskolainen teko

Ruskon Nuorisoseuran puheenjohtaja Katri Alajärvi ja sihteeri Tiina Peltola ottivat vastaan kesäteatteritoiminnasta myönnetyn tunnustuksen vuoden ruskolaisesta teosta.

8.12.2015 Vuoden ruskolaisena tekona palkittiin itsenäisyyspäivänä Ruskon Nuorisoseura ja ennen kaikkea sen pyörittämä kesäteatteritoiminta. Tunnustus myönnetään vuosittain ansiokkaasta toiminnasta kunnan hyväksi.

—Kesäteatteritoiminta on ollut Ruskolla jo vuosia hyvin vilkasta ja vaatinut tekijöiltään isoja ponnistuksia, jotta esitykset on saatu valmisteltua ja pidettyä. Ruskolla on keskitytty lasten ja nuorten teatterin tekemiseen ja toiminta kukoistaa, perusteli palkintoa jakamassa ollut kunnanjohtaja Arto Oikarinen.
Ruskon Nuorisoseura täyttää tänä vuonna 120 vuotta, joten huomionosoitus tulee sikälikin hyvää saumaan.
—Pääsin kesällä seuraamaan kesäteatterin juhlailtaa, ja minulle tuli siellä sellainen olo, että tämä on yhtä kokonaista perhettä, sanoi Oikarinen.
Puheenjohtaja Katri Alajärvi ja sihteeri Tiina Peltola vastaanottivat tunnustuksen porukan puolesta.
—Kiitos tästä upeasta eleestä. Suuri kiitos meidän vapaaehtoistyöntekijöillemme ja näyttelijöillemme, jotka tekevät koko kevään töitä teatterin eteen. Tämä kruunaa kyllä juhlavuoden, henkäisi Alajärvi kiitoksensa.
Ruskon kesäteatterilla on tässä kohtaa takanaan 11 vuoden menestyksekäs jatkumo. Sitä ennen toiminnassa oli muutaman vuoden tauko.
—Tosi hienosti homma on kehittynyt vuosi vuodelta. Porukka on pysynyt, ja on valtava palo tehdä teatteria, kertoivat nuorisoseuralaiset.
Viime kesän Ihmemaa Oz oli suuri menestys.
—Emme itsekään tajunneet, kuinka paljon väkeä voi tulla, ja jouduimme lopulta myymään ei-oota. Nyt olemme miettineet, että pitää jopa näytösmäärää ruveta lisäämään. Toimintaan on tehty satsauksia pitkin matkaa.
Ensi kesän teatterikappale on jo selvillä. Ruskon kesäteatteri esittää koko perheen seikkailunäytelmän nimeltään Zorro. Ohjauksesta vastaa kahden edellisen vuoden tapaan Pauliina Salonius. Käsikirjoitus on tilattu Esa Silanderilta.
Ruskon kesäteatteri on ammattimaisesti pyöritetty harrastajateatteri. Ne, jotka tekevät sitä työkseen, saavat palkkaa. Muut ovat mukana vapaaehtoispohjalta.

Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä