Ruskon ja Maskun Vpk:t yhteisissä harjoituksissa<br/><br/>

Ruskon ja Maskun Vpk:t sekä Sairaankuljetus Inna Nousiaisista liikenneonnettomuusharjoituksessa viime keskiviikkona Hujalantiellä.

RuskoPekka RemesUseita paloautoja, ambulanssi, kaksi kolaroitua autoa. Tämä näky odotti Hujalantiellä liikkuvia viime keskiviikkona. Kyseessä ei kuitenkaan ollut liikenneonnettomuus vaan sellaisen pelastustöiden harjoittelu. Ruskon Vpk:n ja Maskun Vpk:n lisäksi harjoitukseen osallistui Sairaankuljetus Inna Nousiaisista.

Lavastetussa alkutilanteessa oli kahden auton kolari. Kummassakin autossa oli kolme matkustajaa. Yksi matkustajista oli raskaana oleva nainen. Eräs loukkaantunut matkustaja oli poistunut autosta. Hän harhaili usean sadan metrin päässä kolaripaikalta. Onnettomuuden uhreja esittivät SPR:n Maskun osaston vapaaehtoiset puheenjohtaja Piritta Nummelan johdolla.
Ammattilaisen silmin palokuntalaisten toimintaa seurasi erikoislääkäri Juha Lähde Tyksistä.
Hujalantietä ei valittu harjoituspaikaksi sattumalta. Tien liikenne on lisääntynyt viime vuosina melkoisesti, ja esimerkiksi suursikala on tuonut tielle raskasta liikennettä.

Harjoitus sujui moitteetta

—Harjoitus sujui oikein hienosti. Miehet hoksasivat lähteä etsimään kadonnutta matkustajaa jo alkutekijöissä. Se oli hyvin huomattu, kertoo Peter Ingman Ruskon Vpk:sta.

Koska kadonneesta matkustajasta kertoi loukkaantunut matkustaja, olisi tarinaa voinut luulla myös shokkipohjaiseksi oireeksi tapahtuneesta.
Harjoitusta seuranneet ammattilaiset antoivat harjoituksen loppupalaverissa toiminnasta hyvän arvion.
—Ammattilaisten mukaan oli hienoa päästä seuraamaan harjoitusta ja oli hienoa huomata, että meillä on homma hyvin hallussa, Ingman tiivistää loppupalaverin palautetta.
—Esimiehet sammutusyksiköistä kertoivat myös oman näkemyksensä. He totesivat, että harjoitus oli hieno ja että tuli opittua hieman uuttakin.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä