Henkiset mestarit saapuivat Moisioon reliikkien muodossa

Lootuksen sydämen temppelin johtajamunkki Thich Hanh Bao asettui kuvaan ennen reliikkinäyttelyn avajaisjuhlan alkua.

Moisiossa Lootuksen sydämen temppelissä valmistauduttiin perjantaina alkuillasta suureen hetkeen. Maailmankiertueella olevat yli tuhat pyhää Buddhan ja buddhalaisten meditaatiomestareiden reliikkiä eli pyhäinjäännöstä asetettiin viikonlopun ajaksi nähtäville temppeliin.

Kun henkiset mestarit kuolevat ja ruumiit polttohaudataan, löytyy tuhkasta kauniita helmenkaltaisia kristalleja, jotka sisältävät heidän henkisten ominaisuuksiensa ytimen. Vanhimmat reliikeistä ovat Buddhien jäännöksiä vuosituhansien takaa ja uusimmat lähivuosina kuolleiden mestareiden perintöä.
Suomen vietnamilaisten buddhalaisten yhdyskunnalle reliikkien saapuminen omaan temppeliin oli poikkeuksellinen hetki.
—Jos esimerkiksi ajatellaan, että USA:n presidentti tulisi Suomeen, hän on vain maallinen hahmo. Meille on tulossa tänne reliikkien mukana valtava joukko hyvin korkeita henkisiä opettajia. Heidän läsnäolonsa tuo arvokkuutta temppeliin. Tämä kaikki on niin onnellista ja ainutlaatuista, kuvaili tunnelmia yhdyskunnan ulkoasiainsihteeri Minh Nguyen.
—Tämä on ensimmäinen temppeliksi rakennettu buddhalaistemppeli Suomessa. Nyt muinaiset Buddhat tulevat tervehtimään meitä tuhansien vuosien takaa. Onhan se hienoa, fiilisteli yhdyskunnan varapuheenjohtaja Ari Vuokko.

Reliikkien äärellä suuria tunteita

Reliikit asetettiin nähtäville rasioissa kultaisen Buddha-patsaan ympärille. Vierailijoilla oli myös mahdollisuus saada munkilta siunaus seremoniassa, jossa reliikki pannaan ihmisen pään päälle.

Buddhalaisille reliikit ovat harvinaislaatuinen mahdollisuus luoda henkilökohtainen kontakti valaistuneisiin olentoihin. Niiden äärellä moni kokee saavansa yhteyden voimakkaaseen rakastavaan energiaan, inspiroituvansa, paranevansa tai tuntevansa rauhaa.
—Buddhalaisuudessa pyritään harjoittamaan hyveitä kuten esimerkiksi rakastavaa ystävällisyyttä ja myötätuntoa. Tämä toimii ihmisille inspiraationa omaan kehittymiseen, selitti Ari Vuokko.
Reliikkinäyttely on kiertänyt maailmaa vuodesta 2001 ja on nyt toistamiseen Suomessa. Reliikit on tarkoitus sijoittaa lopulta pysyvästi Kushinagariin Intiaan rakennettavan Maitreya Buddhan patsaan sisään.
Buddhalaisten kirjoitusten mukaan Maitreya, seuraava tuleva Buddha, tuo maailmaan rakastavan ystävällisyyden opetukset.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä