Peräkärryllinen roskaa järveä rumentamasta

Littoistenjärven siivoustalkoisiin osallistuivat Anja, Lily ja Johanna Green sekä Nana Haavisto, koska luonto on heille tärkeä. Matti Ranne antoi säkit ja kertoi, mihin päin lähteä.

Littoisissa toimivat yhdistykset kokosivat voimansa ja haastoivat ihmiset Littoistenjärven ympäristön siivoustalkoisiin. Matti Ranne ja Rami Ström jakoivat ihmisille säkkejä ja hanskoja Littoisten hiekkarannalla sunnuntaina aamupäivällä.Järvi on tärkeä jokaiselle

Littoinen

Elina Lavonen

—Idea lähti lähinnä siitä, kun talvella valtiovalta eväsi rahat Littoistenjärven kunnostusprojektilta, jonka myötä oli tarkoituksena puhdistaa järvi kemiallisesti. Se pisti pikkuisen suututtamaan ja synnytti talkoohengen. Vettä emme osaa puhdistaa, mutta rannoilta osaamme kerätä roskia, julisti Rami Ström talkoiden alkajaisiksi.
Kolmessa polvessa järven ympäristöä saapuivat siivoamaan Nana Haavisto Tarvasjoelta sekä Anja, Lily ja Johanna Green Liedon kirkolta.
—Haluamme pitää luonnon puhtaana. Keräämme muutenkin roskia, kun kävelemme teillä, metsissä ja kansallispuistoissa. Olen opettanut koirankin noukkimaan roskia maasta, kertoi Nana Haavisto.
Littoistenjärvi on heille tärkeä siinä missä kaikki muutkin luonnonympäristöt. Lähijärvellä tulee käytyä muun muassa lintuja katselemassa.
—Tämä on kaunis ympäristö. Sääli, että ihmiset roskaavat, totesi Haavisto.

Ensimmäistä kertaa järjestettyihin Littoistenjärven ympäristön siivoustalkoisiin osallistui noin 30 ihmistä. Roskaa tuli täysi peräkärryllinen.

Talkoiden takana olivat Auranlaakson ja Littoisten Demarit, Littoisten Työväenyhdistys, Littoisten Työväen Urheilijat sekä Lavatanssikerho Sekahaku.
—Littoislaisia olemme kaikki, ja tämä järvi on meille tärkeä. Haluaisimme saada aikaan semmoisen tavan, että jokainen, joka liikkuu täällä, huolehtisi ympäristöstä vieden omat roskansa pois. Ensi vuonna jatketaan talkoiden merkeissä, lupasivat järjestäjät.
Kaarinan kaupunki tarjosi talkoisiin jätesäkit ja Liedon kunta näppylähaskat. Talkookahvit, mehut ja makkarat lahjoitti paikallinen kauppias.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä