Paattisten kyläpäivässä vilinää ja tuttuja

Otto Salminen on seuraavat pari vuotta Paattisten Poika ja Jenny Nikula Paattisten Tyttö. Velvollisuuksiin kuuluu ainakin veteraanitilaisuuksissa edustaminen.

11.9.2018 Kreivilän koulun ja viereisen Uron tilan pihapiirit täyttyivät lauantaina paattislaisista, ja oli joukossa kauempaakin tulleita. Sääkin suosi, ja uusi myöhäisempi ajankohta houkutteli paikalle kymmeniä lapsiperheitä.

Paattisten Päivän järjestää Paattisten neuvotteluyhdistys, mutta mukana on iso nippu paikallisia yhdistyksiä ja yrityksiä.
Mitä kuuluu Paattisten omakotiyhdistykselle?
—Kiitos ihan hyvää, toiminta on vähän viime vuosina piristynyt ja jäsenmäärä kasvanut. Tällä hetkellä jäsentalouksia on noin 140. Tänä vuonna juhlimme yhdistyksen 40-vuotista toimintaa, tosin työn merkeissä ja omakoti-illan yhteydessä, puheenjohtaja Timo Saastamoinen kertoo.
Yhdistyksen tarkoituksena on edelleen pientaloasujien oikeuksien puolustaminen, tiedon levittäminen ja paikallisen yhteisöllisyyden vahvistaminen. Ajankohtaisena hankkeena yhdistys kerää alustavia nimiä valokuituyhteyden saamiseksi Paattisille.
—Telian vanhat ADSL-piuhat alkavat olla huonossa kunnossa, ja niitä paikkaillaan säännöllisesti. Kun kiinteä laajakaistayhteys heikkenee, tarjoavat teleoperaattorit tilalle vain mokkulaa eli langatonta internetyhteyttä. Se taas ei esimerkiksi meidän viisihenkiselle perheelle riitä, eikä sen kattavuus ole Paattisilla riittävän hyvä, hankkeen puuhamies Ari Mäkeläinen moittii.
Kunhan nimiä saadaan riittävästi, yhdistys pyytää tarjouksia eri operaattoreilta.

Paattislainen on kaupungissa vieras

Paattisten Päivänä julkaistiin myös uudet Paattisten Tyttö ja Poika. 16-vuotiaan Jenny Nikulan ja 15-vuotiaan Otto Salmisen tehtäviin kuuluvat seuraavien kahden vuoden aikana ainakin edustustilaisuudet veteraanipäivänä ja itsenäisyyspäivänä. Molemmat nuoret ovat aktiivisia harrastajia, Nikula Vaakun Vartijoissa ja Salminen Paattisten vapaapalokunnassa.

—VPK:n porukka varmaan äänesti minua, ehkä siksi, kun ei ole muitakaan samanikäisiä, Yli-Maarian koulua käyvä Otto Salminen tuumasi.
Lukiolainen Jenny Nikula sai tiedon valinnasta äidiltään, jolle taas tieto kulki modernisti Facebookin välityksellä. Nikula käy Turun Suomalaisen yhteiskoulun lukiota kantakaupungissa. Mitä siellä tiedetään Paattisista?
—Ei oikeastaan mitään, harva kaupunkilainen edes tietää, missä Paattinen on, Nikula naurahti.

Matti Lehtonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä