Sorarekka kyljelleen Ruskolla

Rusko 12.7. Raskas sepelilastissa ollut ajoneuvoyhdistelmä kaatui kyljelleen ojaan Hujalantiellä Ruskolla tiistaina. Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja.

Lue lisää...

Tokmanniin yritettiin sisälle sokkaraudalla

Lieto 12.7. Liedon Tokmannin lasiovien viereisestä ikkunasta pyrittiin sisään sorkkaraudalla kuun alussa.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Sitoutuminen nostettava rekrytointien kärkeen

on .

12.7. Valtion, yrityksen, kunnan tai muun julkisyhteisön johtaminen on pitkäjänteistä hommaa. Valtaapitävien päätöksentekijöiden olisi syytä myös tuntea tekojensa seuraukset, hyvässä ja pahassa. Siksi joka kerta, kun kunnanjohtaja, kansanedustaja tai toimitusjohtaja hakee toisiin tehtäviin, osallisten olo on vähän kummallinen. Emmekö me kelpaa?

Julkisiin tehtäviin, kuten kunnanjohtajaksi, tehtävä valintaprosessi on onneksi julkinen. Se takaa kuluttajansuojan, kun voidaan todeta tämän meidän rakkaan johtajamme hinkuvan mihin tahansa muualle hommiin, vaikka juhlapuheissa vakuuttaa sitoutumistaan.
Toki ihmisten elämiin kuuluu usein muutakin kuin oma, tiettyyn paikkaan sidottu työ. On kuitenkin vähintään outoa, että rekrytointiprosesseissa tätä ei riittävästi huomioida. Niin ei voi olla, että valitaan hommaan se, kellä on pisin CV. Koulutuksen, osaamisen ja persoonan lisäksi kaivataan sitoutumista. Tai ainakin työkaverit kaipaavat.
Urakehitys ja sen toivominen on luonnollista; johtavat haluavat usein johtaa aina vain suurempia yhteisöjä. Yksilöä ei voi syyttää kuin korkeintaan valehtelusta, jos pian pestin jälkeen alkaa jo tehdä naapuriin mieli.
Sen sijaan valintaprosesseihin ja sopimuksiin kannattaa kiinnittää huomiota. Poukkoilevien mielihalujen tai kehnon rekrytoinnin seurauksista ei saa tavallinen kuntalainen, seurakuntalainen, alainen tai veronmaksaja kärsiä.
Matti Lehtonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!