Vesiyhtiön liittymismaksuja nostetaan lähivuosina

11.10.2018 Kunnallisen vesiyhtiö Liedon Veden liittymismaksuja aiotaan nostaa rajusti. Uusien liittymismaksuhintojen on tarkoitus kattaa Liedon Veden investoinnit. Nykyisellään liittymismaksut ovat palautuskelpoisia, niistä ei peritä voimassa olevaa arvonlisäveroa ja laskutettava summa ei kata edes uusien kaava-alueiden rakentamiskustannuksia.

Lue lisää...

Lieto on mukana Vuoden kirjastokunta -finaalissa

11.10.2018 Kunnalle ja sen kirjastotoiminnalle myönnettävä Vuoden kirjastokunta -palkinto jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kuntaliiton järjestämän kilpailun voittoa tavoitteli 56 kuntaa, joista finaalin valittiin viisi hakijaa.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Kuntatyön imu vähentynyt, eroaikomukset lisääntyneet

on .

Työpaikka kunnassa ei enää ole sellainen lottovoitto, jota menneinä vuosikymmeninä tavoiteltiin. Moni lähes suoraan koulunpenkiltä kuntaan töihin mennyt teki koko uransa samassa työpaikassa.

Työn luonne on muuttunut, leipä ei enää ole pitkä ja kapea, vaan ainoastaan kapea. Työterveyslaitoksen tekemän laajan tutkimuksen mukaan kuntatyön imu on heikentynyt ja työssäuupuminen on samaan aikaan lisääntynyt.
Aivan viime aikojen oirehtimista vauhdittaa epävarmuus, joka velloo kunta ja sote-uudistuksen ympärillä. Kun uudistus tulee, onko enää töitä? Ja jos on, niin missä organisaatiossa? Palvelujen ulkoistaminen on myös jättänyt moniin vaikutuksensa. Uuden työnantajan palveluksessa työolot eivät ehkä ole samaa luokkaa kuin kuntatyönanjAtajalla, koska yksityinen saattaa ajatella toimintansa kannattavuutta, jonka aukkoja se ei voi paikata verorahoituksella.
Työhyvinvoinnin heikentymisen seurauksena sitoutuminen omaan työpaikkaan oli vähentynyt kaiken kokoisissa kunnissa. Eroaikeet ovat vastaavasti lisääntyneet sekä työntekijöillä että esimiehillä. Vakka Tienoon alueen kunnissa ei ole näkynyt isompia oireita joukkopaosta, osa keskeisistä toimihenkilöistä ja viranhaltijoista näyttää silti olevan jatkuvasti lähtökuopissa.
Huolestuttavaa työn ja sen tulevaisuuden kannalta on tutkimukset johtopäätös, että työntekijöiden aloitteellinen toiminta, niin sanottu työn tuunaaminen oman työn voimavarojen ja myönteisten haasteiden lisäämiseksi, on vähentynyt. Vastaavasti pyrkimys selvitä vähentämällä työn haitallisia vaatimuksia on hieman lisääntynyt.
Tutkimusta tekemässä ollut erikoistutkija Piia Seppälä Työterveyslaitoksesta sanoo perustellusti, että kaikki muutokset kertovat johdonmukaisesti tarpeesta panostaa jatkossa entistä enemmän henkilöstön työoloihin ja työhyvinvointiin.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!