Hiitiö hakee Kokemäen johtoon

17.5.2018 Ruskon kunnanjohtajana toista vuotta toiminut Harri Hiitiö on yksi Kokemäen kaupunginjohtajan virkaa hakeneista. Kaikkiaan kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee 11 hakijaa.

Lue lisää...

Vilkkimäkeen nousee rivitalo

17.5.2018 Vilkkimäen meijeri ja sen ympäristö ovat viime vuosina nousseet elämänsä loistoon. Risto Vilo ja Timo Hakkarainen ovat kunnostaneet rakennuksen ja siistineet pihan, alakerrassa toimii useampi yritys ja yläkerran kahdeksan asuntoa ovat jatkuvasti täynnä. Vilkkimäen meijeri on noussut kunnan markkinoinnissakin Vanhalinnan, Nautelankosken ja Littoisten Verkatehtaan porukkaan.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Yksityinen ja julkinen liikenne sovitettava yhteen

on .

Turun seudun tuoreessa liityntäpysäköinnin kehittämissuunnitelmassa nähdään tärkeäksi lisätä merkitävästi pyörien pysäköintimahdollisuuksia bussipysäkeillä. Hankkeita on vireillä niin Liedossa kuin Ruskolla.

Joukkoliikenteen käytön helpottaminen ja nopeuttaminen on Turun seudun liikennesuunnittelun keskeinen tavoite. Yksi keino tähän on liityntäpysäköinnin helpottaminen. Pyörien lisäksi tarvitaan liityntäpysäköintipaikkoja myös autoille. Sitä mukaa kuin kaupungissa pysäköintipakat vähenevät tai ainakin kallistuvat, monelle olisi toimiva vaihtoehto tulla kotoa omalla autolla bussipysäkin lähelle ja jatkaa siitä julkisella kulkuneuvolla.
Jossain vaiheessa esillä oli esimerkiksi Liedon Asemanseudulla tarvittava liityntäpysäkki. Yksi sopiva paikka löytyisi läheltä Föli-bussien päätepysäkkiä Eläintarhantien tuntumasta. Liedon keskustassa pysäkkejä on toki monien liikkeiden parkkipaikoilla, mutta ne on tarkoitettu ennen muuta asiakaispaikoiksi eikä koko päivän mittaiseen pysäköintiin.
Pääkaupunkiseudulla, jossa ruuhkat toki ovat kovemmat ja parkkipaikat Turun seutua niukemmat, liityntäpysäkkejä on järjestetty metro- ja paikallisjunaratojen varteen.
Turun seudun liityntäpysäkkisuunnitelmassa todetaan pysäkkien paitsi helpottavan joukkoliikenteen käyttöä myös madaltavan bussien käytön kynnystä.
Pyöräpysäköintipaikat joukkoliikenteen reittien varsilla — esimerkiksi Liedossa Vierun kohdalla — ovat olleet tehokkaassa käytössä. Varsinais-Suomen liitossa on huomattu, että kysyntää olisi enemmän kuin tarjontaa.
Autojen pysäköinnissä satsataan lähivuosina ensin olemassa olevien pysäköintialueiden hyödyntämiseen. Neuvotteluja on käyty kaupan alan toimijoiden kanssa, jotta bussien käyttäjät voisivat pysäköidä luvallisesti tiettyjen kauppojen parkkipaikoille. Neuvotteluja jatketaan, ja kaupoille on täkynä tarjottu mahdollisuutta luoda esimerkiksi kauppakassipalvelun tarjoamista liityntäpysäköinnin käyttäjille.
Olisi järkevää saada jo rakennetut pysäköintialueet käyttöön, mutta liityntäpysäköinnillä ei saa tukkia jo valmiiksi ahtaita parkkipaikkoja. Sellaisia on Liedonkin keskustassa.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!