Vesiyhtiön liittymismaksuja nostetaan lähivuosina

11.10.2018 Kunnallisen vesiyhtiö Liedon Veden liittymismaksuja aiotaan nostaa rajusti. Uusien liittymismaksuhintojen on tarkoitus kattaa Liedon Veden investoinnit. Nykyisellään liittymismaksut ovat palautuskelpoisia, niistä ei peritä voimassa olevaa arvonlisäveroa ja laskutettava summa ei kata edes uusien kaava-alueiden rakentamiskustannuksia.

Lue lisää...

Lieto on mukana Vuoden kirjastokunta -finaalissa

11.10.2018 Kunnalle ja sen kirjastotoiminnalle myönnettävä Vuoden kirjastokunta -palkinto jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kuntaliiton järjestämän kilpailun voittoa tavoitteli 56 kuntaa, joista finaalin valittiin viisi hakijaa.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Sote-uudistus nostaa aina uusia huolia

on .

Sote-uudistusta ei ole saatu vielä maaliin eikä ihan maalintekosektorillekaan, kun eri suunnista nousue arvostelua valmisteltua uudistusta kohtaan.

Kuntaliiton tekemän kyselyn mukaan kuntien lastensuojelussa kannetaan nyt suurta huolta siitä, mitä lastensuojelulle tapahtuu sote-uudistuksessa.
Kunnissa ei uskota, että lastensuojelun palveluiden järjestäminen onnistuu täysin sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen.
Kuntaliiton kyselyyn vastasi 93 prosenttia lastensuojelun järjestäjätahoista 279 kunnasta. Kyselyssä on kartoitettu muun muassa viranomaisten tiedonvaihdon ja yhteistyön toimivuutta, palvelujen saatavuutta, lastensuojelun käytössä olevia resursseja ja työn kuormitustekijöitä sekä kuntien lastensuojelun näkemyksiä sote-uudistuksesta.
Harvempi kuin kuin joka viides eli vain 16,8 prosenttia lastensuojelun järjestäjätahoja edustavista oli täysin tai lähes samaa mieltä väittämästä ”Emme ole huolissamme siitä, kuinka lastensuojelun palvelut järjestetään sote-uudistuksen jälkeen”. Täysin tai melko eri mieltä lastensuojelun palvelujen järjestämisen onnistumisesta oli 65,8 prosenttia vastaajista.
Voidaan tietysti ajatella, että kyselyyn vastanneet kuntien viranhaltijat tai työntekijät ovat huolissaan omista työpaikoistaan, mutta kyllä huoli varmasti on todellinen itse asian suhteen. Sote-uudistusta valmistellaan etäällä kuntakentästä ja hallituksesta tulee ristiriitaisia tai jopa riitaisia tietoja valmistelun suunnista. Varsinkin suorittava porras on perustellusti ymmällään, mitä uudistus aikanaan — jos sitä koskaan tuleekaan — vaikuttaa käytännön kenttätyöhön ja ennen muuta esimerkiksi lastensuojelun asiakkaiden asemaan.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!