Hiitiö hakee Kokemäen johtoon

17.5.2018 Ruskon kunnanjohtajana toista vuotta toiminut Harri Hiitiö on yksi Kokemäen kaupunginjohtajan virkaa hakeneista. Kaikkiaan kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee 11 hakijaa.

Lue lisää...

Vilkkimäkeen nousee rivitalo

17.5.2018 Vilkkimäen meijeri ja sen ympäristö ovat viime vuosina nousseet elämänsä loistoon. Risto Vilo ja Timo Hakkarainen ovat kunnostaneet rakennuksen ja siistineet pihan, alakerrassa toimii useampi yritys ja yläkerran kahdeksan asuntoa ovat jatkuvasti täynnä. Vilkkimäen meijeri on noussut kunnan markkinoinnissakin Vanhalinnan, Nautelankosken ja Littoisten Verkatehtaan porukkaan.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Urheilun kirjo näyttää rajattomalta

on .

Tulevana viikonvaihteena suunnistetaan Joensuun Enossa Jukolan viesti. Se on suomalaisen suunnistusurheilun — niin kilpa- kuin kuntourheilun — suurtapahtuma. Lietolais-mynämäkeläinen MS Parma lähettää Joensuu-Jukolaan kaikkiaan 20 joukkuetta. Osa suunnistaa naisten Venlojen viestissä, loput menevät kilpaa seitsemän osuuden Jukolan viestissä. Kaikkiaan Enossa kilpailee 16.500 suunnistajaa. Kilpailua voi seurata television ja netin välityksellä läpi kesäyön.

Tienoon alueella suunnistus on ollut yksi päälajeja vuosikymmeent, mutta myös yleisurheilulla on pitkät ja näyttävät perinteet. Tällä hetkellä taso ei kansallisella huipulla ole kovin laaja, mutta Liedon Parman muutamat nuoret juoksijat ovat sarjojensa terävintä huippua.
Pyöräily on noussut viime vuosikymmeninä hyvin näkyviin niin kilpaurheiluna kuin kilpailujen järjestämisen muodossa. Miesten lentopallo kävi jokunen kausi sitten kolkuttelemassa jo ylempien sarjojen portteja, mutta taloudellisesti alue ei ollut valmis satsaamaan tarvittavia varoja. Tienoon alueelta on noussut viime vuosina etenkin Raision Loimun kautta pelaajia maajoukkueeseenkin. Naisten ja tyttöjen lentopalloilussa sekä Liedon Parma että Littoisten Työväen Urheilijat ovat kansallisella tasolla noususuunnassa, jos kohta esimerkiksi Salon Viesti houkuttelee kasvattajaseuroista pelaajia, jotka ovat etenemässä ikäluokkansa maajoukkuetasolle.
Telinevoimistelu, jalkapallo, salibandy, jääkiekko, ralliautoilu, muodostelmaluistelu, tanssiurheilu, voimanosto, hetkittäin alppilajitkin — menestystä tulee joka sektorilta. Ammattilaisurheilussa vahva sektori on hevosurheilu ja siinä etenkin ravitoiminta, jossa on tullut viljalti kotimaista ja ajoittain myös kansainvälistä menestystä. Uusina lajeina urheilun kirjoa täydentävät muun muassa amerikkalainen jalkapallo ja lacrosse. Onhan siinä, mistä valita.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!